Juni 2014.

-…werd argwanend binnengelaten, en dat bleek niet geheel onterecht. Juni is altijd een moeilijke maand en dat was niet anders dit jaar.
-…was dus ook dit jaar weer vooral dingen doorstrepen op de todolist: nog een stapel examens, nog een bachelorproef, nog een verslag, nog een vergadering.
-…lather rinse repeat.

Groetjes uit de correctiegrot!

-…begon wél zoals elke maand aan zee. En eindigde eigenlijk ook bijna zo. De zee blijft mijn vriend, in elke maand.
-…was de maand waarin mijn kleine tanden begon te wisselen. Het was dan ook de maand waarin ik honderd keer armzwaaiend uitriep: “oh my god, doe dat niet dat wiebelen” en ongeveer dubbel zo vaak hoofdschuddend mompelde “wanneer is ze opeens zo groot geworden?”

En daar ging melktand nummer 1! #ikhebeengrootkind

-…leerde ons het woord supercell en bracht vernieling op onze csa-boerderij. Mijn hart bloedde bij het zien van de massa vernielde tomatenplantjes.
-…deed me concluderen dat ik pukkelpop 2011 nog niet vergeten ben. Grote golven paniek en een obsessie voor het weerbericht: het is nog heel erg aanwezig zo blijkt.
-…werd gedomineerd door voetbal. En door voetbalwallen onder mijn ogen omdat ik weer te lang zat te kijken naar een match die te spannend was om uit te zetten. Hartjes voor het WK. Veel hartjes.

-…zal ook altijd de maand blijven waarin de dochter voor het eerst zonder steunwielekes fietste. Waar ze snel is in het één, is ze wat trager in het ander, inderdaad.

-…eindigde met het vooruitzicht op een lange lange zomer. Dat geeft de burger moed.
-…gaf me een afgewerkt tuinhok, enige progressie in het trouwplannen en veel dagen van buiteneten.
-…was al bij al zo slecht nog niet.

One thought on “Juni 2014.

  1. Mijn dochter wordt vijf in september en heeft vorige maand haar eerste melktand verloren, precies op dezelfde plaats als Mira. Onderaan zie je nu de bovenkant van de echte tand. Die ernaast staat ook al los. Ik schrok er ook van, want gemiddeld zijn ze 6-7 jaar als het wisselen begint. Ze was wel apetrots. En wij dus ook wel. Bij haar mag de tijd gerust even stilstaan – over een jaar staan we voor de uitdaging van het eerste leerjaar, en als ik het hoor van andere ouders is dat toch een grote stap. Bij mijn zoon mag de tijd even versnellen, zodat hij de link legt tussen ‘Tiemen, mag niet’ en de straf die erop volgt. Hoewel je zou denken dat die link leggen niet zo moeilijk is, houdt hij zich altijd weer voor de domme. O, die peuterpuberteit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *