Van die rekkerkes.

Een tijd geleden had iemand het in een zekere facebookgroep die ik frequenteer over loombandjes en zuchtte hoe de hele school ten prooi was gevallen aan dat gedoe.
Ik antwoordde lachend in de commentaren dat ik mijn dochter en haar maten op de speelplaats had aangetroffen roerend met een tak in een put waar ze gras en keien in hadden gegooid. “Heksensoep” zeiden ze. Ik gooide er nog een “hippieschool hé, die zijn wat achter in die dingen” bij en ging verder zelfgenoegzaam wezen in mijn zetel.

Twee dagen later passeerden wij aan het plaatselijk vuil gb-tjen en opeens werd de kleine zowat hysterisch bij het zien van de sjiekenbak WANT DAAR ZITTEN VAN DIE REKKERKES OM ARMBANDEN MEE TE MAKEN IN. Ik gaf haar een euro, ze draaide een bolleke en ik dacht: nu ben ik ervan af.

Sindsdien zijn de dingen echter ietwat uit de hand gelopen.

Hier met die trofee voor hipste moeder!

En ja, ik geef dat toe, ik heb ze zelf voor haar gekocht die rekkerkes. In het kader van mijn lui ouderschap vind ik elke aankoop waarmee kinderen zich uren in stilte kunnen bezighouden een goede aankoop. Zeker met een autoreis naar het zuiden in aantocht.

Het loombandjes maken blijkt ideaal in elke omstandigheid. Zelfs als een tros kleuters efkes een schaduwpauze nodig hebben.

Loompauze #kindjesruil

Ik kan het ondertussen ook, natuurlijk, want iemand moet die dingen afwerken als ze vastzit. Maar ik beperk mij dus tot een basisvisgraat. Vanavond echter, was ik eten aan het maken en zei tegen mijn aanstaande: “kunt gij haar efkes helpen, want ik moet dat hier in de gaten houden?”

Lang verhaal kort: youtube-tutorials, patronen en zo’n echt apparaat. De dochter is het zat voor vandaag en kijkt tv, momenteel. Hij daarentegen.

Nu is het volledig om zeep.

8 thoughts on “Van die rekkerkes.

  1. zelf blijf ik er nog vanaf (mijn eigen kinderen zijn er juist te groot voor) maar ons moemoe (het mens is 71 jaar) is er vollenbak mee bezig…die kan al pandabeertjes maken, die maakt armbandjes met de naam erin, die heeft zichzelf opgelegd: alleen ‘s avonds…anders is ze ne gansen dag bezig…

  2. Mijn jongste passeert net en ziet de foto: ‘Moh, maakt die ook loombandjes? ‘, dus ik vraag: ‘Kendegij Henk Rijckaert?’ ‘Ja want dat is ne vriend van Lieven van Scheire en de schepping want die mag daar veel komen zitten. ‘ …

  3. Ik ben fan van alle spelletjes die eens NIET met een schermpje te maken hebben 🙂 Dus een tutoral bekijken kan er nog net mee door 🙂

  4. Kan je dat rekkertjes-virus doorgeven aan mijn Oudste? Ik zoek namelijk nog iets om haar even niet op en af mijn zetels en mezelf te springen/duiken/kruipen/klimmen…. Zowel mijn zetels als ikzelf gaan daar namelijk een beetje aan kapot…

    En jouw aanstaande bewijst nog maar eens dat roze het nieuwe zwart is 🙂

  5. Zelfs ik kan het al een beetje. Goede bezigheid op het strand onder de parasol als het warm is in de zon. Alleen het opzetten..dat doet Mira voor mij.en zo’n bandje met namen wil ik ook wel leren. Maar tegen dat ik dat kan is het alweer uit de mode om loombandjes te maken.

  6. Mijn twee oudste sloebers (16 en 15) kwamen daarmee thuis na de concertreis: Kijk moederrrrr (met zéér rollende r), cool hé! de meiskes maken dat blijkbaar voor mijn zonen. ‘k Zie ze dat zelf niet meer doen, maar een hype it is!

  7. Hier zijn we twee weken geleden ook besmet geraakt via het buurmeisje en sindsdien heeft het hele gezin en bij uitbreiding de twee oma’s het ook aan zijne/hare rekker. Reuze verslavend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *