Dat van het danskamp.

Omdat ik zowat de hele zomer thuis ben, gaat de kleine normaal gezien niet naar de opvang op school of naar allerlei speelpleinwerkingen. Dat is gewoon niet nodig: ik moet niet werken, we doen wel graag veel dingen met haar, en ik denk dan altijd “ze moet al zoveel, het hele jaar, laat haar maar wat thuis rondhangen.”
Toen een bevriende klasmoederbuurvrouw in het voorjaar zei dat die van haar graag een danskamp wilde doen maar niet alleen durfde, polste ik eens bij de dochter en ze zag het precies wel zitten. Dus ik schreef haar in. Een week werelddansen en knutselen, bij De Ingang.

Dag 10: Danskamp! #67daysofsummer

Nog een buurmeisje sloot aan, de grote mensen maakten een planningske voor brengen en halen. Maar één keer op drie rijden, dat is een groot gemak. Bovendien kennen alle buurtkinderen elkaar en de ouders zo goed dat er geen enkele strubbeling was. Alleen soms efkes met het ochtendhoofd nadenken bij wie de autostoelen nu ook al weer stonden.

Fileplezier!

En dus trokken de dames elke dag naar de uberhippe Galvaston, deze week. Ik had verwacht dat ze het wel tof zou vinden, maar dat het zo vlot zou gaan en zoveel enthousiasme zou opleveren: dat niet.

Elke dag een vrolijk kind laten vertrekken, elke avond een supervrolijk en doodmoe kindje terugkrijgen: top.

Gisteren was er dan een toonmomentje, waar ze lieten zien wat ze allemaal geleerd hadden.

BeFunky_null_3.jpg

bewerkt1

bewerkt2

Volgend jaar weer! Zeker weten!

6 thoughts on “Dat van het danskamp.

  1. ik was ook altijd heel de vakantie thuis (nog altijd trouwens) en ook van principe: dan blijven ze gewoon thuis, wat hangen, wat spelen met de vriendjes op straat enzovoort…maar probleem was: de andere ouders moesten wel werken, en hun kinderen dus wel latenopvangen…dus van spelen met de buurtkinderen op straat kwam niet veel…en ze waren bijna “eenzaam” en “zielig” met hun thuis-zijnde-moeder…volgende jaren ook sportkampen en speelpleinen ertussen gezet zenne…

  2. Voor volgend jaar mag je dat soort plannen altijd laten weten. Want Oudste zal de laatste week van juli op Free-time danskamp gaan, maar met een heel klein hartje omdat ze alleen gaat….. (en ik ook omdat ik weet dat zij een klein, bang hart heeft en vooral niet van veranderingen en onzekerheden houdt). Maar ze heeft geen keuze (en ik ook niet): ik moet werken en de Stibo is toe die week…
    Dus als er nog een Kookaburra -of andere Fenikskleuter- naar het minisamba Free time kamp gaat hier in Gent: laat het ons vooral weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *