Dat hoofd.

Mijn hoofd is al op vakantie vertrokken, er staat blijkbaar een mentale out-of-office ingesteld. Een foutje van mijn interne server, geloof ik. Er zit vast een virus op.
Deze vergelijking gaat nergens heen. Overnieuw.

Deze middag kregen wij onze housesitters op bezoek (zij verbouwen, en wonen eigenlijk in bij hun ouders/onze buren, maar nu komen ze onze hele afwezigheid hier op huis, kat en moestuin passen. Het is een beetje vakantie voor iedereen, vooral voor mijn gemoedsrust). Plots drong het door dat we binnen een paar dagen al vertrekken. En hoewel de inkomhal vol kampeerspullen u zou kunnen misleiden, moet ik vooral nog veel pakken en verzamelen. Nog even focus is dus broodnodig, of ik heb weer geen goed patattenmes mee, en ik word humeurig als ik moet koken en geen goed patattenmes heb.

Maar dat is dus buiten mijn hoofd gerekend. Mijn hoofd wil geen focus, mijn hoofd wil een rivierke in Frankrijk. Mijn hoofd wil een berg en een zicht op een meer.

En dus zucht ik, en boek een ticket voor een theatervoorstelling voor kleuters op de feesten. En mens moet toch wat.

6 thoughts on “Dat hoofd.

  1. Oh in Gent? Volgend jaar wil ik wel komen housesitten (maaja hoe moet dat dan met mijn 5 katten…) Nee serieus,als je plots iemand dringend nodig hebt…:-;

  2. Ze verkopen overal patattenmessen .Eigenlijk heb je alleen dat kampeergerief
    ( alhoewel er is altijd wel een hotelletje in de buurt -) ) en je bank- en visakaart nodig . Ga gerust naar de Gentse feesten .Ik wil ook graag naar een theaterstuk met de kleintjes , wat vind jij best ?

  3. Je kan overal patattenmessen kopen .Feitelijk heb je alleen dat kampeergerief nodig , alhoewel er is altijd wel een hotelletje in de buurt . Zorg vooral dat je je bank- en visakaart meehebt en ga gerust naar de Gentse feesten . Ik wil ook wel eens graag met de kleintjes naar een theaterstuk , wat beveel jij aan ? De vraag is alleen “Hoe geraak ik daar ?”

  4. Ge hebt gelijk, van die patattenmessen. In Frankrijk hebben ze geen fijne patattenmessen, althans niet in mijn lokale SuperU. Ik neem ook altijd op kampeer/huisjehuurvakantie mijn patattenmes/knoflookpers/kaasschaaf mee. Niks mis mee.
    Fijne kampeervakantie!

  5. ik vind een schaar ook altijd handig meehebben…heb dat precies al altijd nodig gehad op festivals, campings en kampen.

  6. Same here. Ik heb een vaste “reistrousse”, al ruim 25 jaar lang. Is begonnen toen we nog kampeerden maar nu we op vakantiehuisjes overgeschakeld zijn blijft die meereizen. Hij is zelfs uitgebreid van een toiletzak met patattenmesje, schaar, kurkentrekker, aansteker (maar dan van de lange soort, want op sommige plaatsen hebben de gasbekkens van het kookvuur rare streken), tot een plooibak met die toiletzak, 4 kleine voorraaddoosjes met resp. bloem, bruine suiker, witte suiker en kleine kruidenbusjes, peper en zout. Anders moet ge (voor de bloem en de suiker) ter bestemming een hele kilo kopen waar je de overschot niet proper van terug thuis krijgt. En er is nog plaats in voor een paar kleine flesjes met de overschot van de olijfolie en de balsamico, zonder dewelke ik blijkbaar niet kan koken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *