Yes.

Dit.
Dit is de beste tijd van het jaar. Dat moment waarop de winter onmiskenbaar over het hoogtepunt heen is. Het moment dat de zon voor het eerst doet twijfelen tussen jasaan of jasuit. Dat ge ‘s morgens opstaat om half acht en de lucht helroze is, in plaats van schemerdonker. Dat ge na het avondeten nog iets moet halen in uw auto en dat de straatverlichting nog niet aan is.

Kijk. Het is lente.

De middag van de eerste asperges en skrei. Van de deur naar het terras die efkes openmag, omdat de zon zo fel binnenschijnt dat het te warm wordt.

De namiddag van de eerste strandwandeling waarbij ge geen moment denkt “had ik maar handschoenen mee”.

Echt. Zie maar. #lente

Dit.

12 thoughts on “Yes.

 1. mmmmm, asperges…
  Die strandwandeling vond duidelijk niet zondagvoormiddag plaats, want toen waren handschoenen (en muts en sjaal) wel nog nodig. Maar hey, uitwaaien aan zee, dat is altijd heerlijk, ook als het letterlijk uitwaaien is.

 2. Wat fijn he! Dat je wakker wordt en het niet helemala meer donker is en dat wanneer je de eerste stappen buiten zet je de komende lente bijna kunt proeven in de lucht.

 3. “Sand is overrated. It’s just tiny, little rocks.”

  De wereld staat niet stil.
  (Laat mij toe om opnieuw binnen te vallen met een cliché van jewelste.)

  Verrast om na een googlehit, ruim 10 jaar na datum (!), opnieuw hier terecht te komen (en mijzelf te verliezen in mijn nieuwsgierige zelve natuurlijk). Fijn om te lezen dat het jou goed gaat.
  Jouw blog over Eternal Sunshine … zette mij niet alleen aan tot het starten van een blog. Ik heb er, hoe onwaarschijnlijk ook, een fantastische vrouw en een kleine smeerlap 🙂 aan overgehouden. Of hoe een blog met je leven lopen kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *