Twee tassen voor één september.

U weet dat ondertussen, dat ik hier zelden of nooit editorials of artikels over geteste zaken publiceer. Ooit, in een ver verleden, deed ik dat wel eens, maar de laatste jaren moet het al ferm interessant zijn voor ik een product uitprobeer of een cadeautje voor mezelf aanvaard.

Edoch, als het voor iemand anders is…

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Duifhuizen Tassen en Koffers met de vraag of ik een boekentas voor de dochter wilde uitzoeken, want met dat nieuwe schooljaar in aantocht, is dat al eens handig. Het dochterkind zelf heeft vorig jaar een nieuwe tas gekregen, en die doet nog perfect dienst, dus zij had er geen nodig. Ik wilde al weigeren, en toen dacht ik plots aan deze twee.

10527394_10153883101188223_131273167130425355_n

Onze buurttweeling. De meisjes die wij ondertussen al ruim twee jaar “de baby’s” noemen (daar moeten we nu echt mee stoppen, denk ik), de jongste van onze meute buurtkinderen. Ze gaan in september voor het allereerst naar school en kijken daar gigantisch naar uit. En ze hebben natuurlijk een boekentas nodig voor die dag.

Ik ging in overleg met de tweelingmoeder en samen kozen we de Zebra Trends Dots-rugzakjes. Eentje in roze, eentje in blauw.

Eerder deze week arriveerden de tasjes, en die bleken stoer en stevig te zijn. Ruim ook, met verschillende vakjes en onderverdelingen.

rugzak2

Er is een voorvakje met een rits, en in het hoofdvak behalve een apart compartiment met rits ook een plaats speciaal voor een drinkbus. De volwassenen waren het erover eens: eens de kleutertijd voorbij, zijn deze rugzakken nog perfect bruikbaar als zwemtas of op uitstapjes.

En de meisjes? Die waren bijzonder content met hun nieuwe tassen. De verdeling liep, zoals de mama had voorspeld, zonder enig probleem: uitpakken, en elk zonder aarzelen naar een verschillende kleur grijpen.

IMG_5952

De tassen werden gepast en mooi bevonden. Nina had een kleine opmerking over “er zit niks in”, maar voor de rest: superblije kindjes.

Het beste bewijs? Gisterenavond kreeg ik een bericht van de mama van de twins, met de boodschap “ze hebben ze de hele dag nog niet afgedaan” en een paar foto’s.

14114643_10154024856439387_1475678442_o

14060516_10154024856254387_1645471820_o

Ze zijn klaar voor school, die twee. Bring it on.

3 thoughts on “Twee tassen voor één september.

  1. Het siert me dat je (uit principe?) niet meedoet aan het opbod van gesponsorde blogs.
    Ik erger mij vaak aan het feit dat sommige bloggers zich laten overladen met cadeautjes, gratis reisjes, … terwijl zij het net niet nodig hebben en er zoveel mensen zijn die die dingen echt graag zouden hebben en goed zouden kunnen gebruiken maar niet de middelen hebben om ze aan te schaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *