Wiebel.

“Ik heb deze ochtend tegen Daniella gezegd dat ze Wiebel niet mag wegdoen, hoor.”

Aan het woord is de dochter. Daniella is onze poetshulp. En Wiebel woont al een half jaar in ons toilet. En we hadden de avond voordien ontdekt dat ze kindjes zou krijgen.

14333139_10154513843358967_2370564620185380467_n

De dochter, die heeft een haat-liefde-verhouding met all things kriebelbeesten. Ze heeft er eigenlijk geen schrik van, maar af en toe verliest ze zichzelf in door haar peergroep ingegeven aanstellerij. Iedereen in haar klas is bang van spinnen, dus zij dan opeens ook. Zoiets. Terwijl ze eigenlijk zot is van alle beesten, krabben vangt met haar handen, kikkers knuffelt en duizendpoten verzamelt. We hebben tientallen foto’s waarop ze iets doet zoals hieronder.

10514725_10152658451678223_5002085394769040124_n

Maar tijdelijke hysterie dus, bijwijlen. Ik heb veel begrip voor mensen met een fobie, maar dat is het bij de dochter dus duidelijk niet. Alleen wordt het dat wel in haar hoofd als we niet opletten, want ze heeft een genetisch ingegeven gevoel voor overdrijven en drama.
Enter Wiebel. Die was precies op het juiste moment op de juiste plaats: dochterkind had net beslist dat ze schrik had van spinnen en toen was Wiebel er opeens, in ons toilet. Wij weigerden haar weg te halen en gaven haar een naam, als een soort van opvoedingsmaatregel. Niet trunten, het is gewoon een spin. En neen, ge gaat niet naar boven naar het toilet. Na twee dagen babbelde ze tegen Wiebel terwijl ze op het toilet zat. En weg was haar spinnenschrik, even plots als hij gekomen was.

Vorige week waren de kindjes er opeens. Tientallen kleine Wiebels, in de hoek van het toilet. Zij was euforisch. De man deed van MOHZOCOOL en nam foto’s. En ik zit me vooral af te vragen of dat niet volledig uit de hand gaat lopen, daar in ons toilet.

14352439_10154520229498967_946042895506834612_o

Aan iedereen op bezoek die pipi moet doen: sorry alvast. We hebben ook een toilet boven, als ge een beetje privacy wilt.

10 thoughts on “Wiebel.

 1. Zalig! Onze zoon heeft dit weekend nog een spin aan mij gegeven om buiten te zetten zodat onze poes die niet zou opeten. Ik zou gerust bij jullie op de wc durven gaan 🙂

  1. En daarnet viel mijn euro dat ik zelf ook zo’n huisbewoner heb. In de badkamer, niet in de wc. Zonder nakomelingen vooralsnog. Een kruisspin ( wat ik wat vreemd vind omdat ik dacht dat dat buitenspinnen zijn) . En ja, ook die mag blijven zitten 🙂

 2. Ik heb net opgezocht hoe spinnen zich voortplanten.
  Conclusie: er is ook een Wiebelheer in het spel. Al wist ik dat zo ook wel.

 3. Hier net hetzelfde voorgehad. We hebben de kleine spiderlings wel verwijderd na een poosje (na een tiental dagen begonnen ze uit te zwermen en één nestje is wel educatief, maar twintig 😉
  Veel plezier nog!

 4. Ik ben intussen al een beetje gewoon dat wiebel daar zit. Maar 10 kleine wiebeltjes zijn inderdaad van het goede teveel. Zal eens met mijn borstel en vuilblik rondgaan woensdag?

 5. No worries voor een bevolkingsexplosie. Trilspinnen lusten wel een collega-trilspin, dus dat lost zichzelf op. Bovendien eten ze ook bijzonder graag andere merken spin, dus gratis grote kuis in uw residentie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *