Over achterstand en #GF17.

Dat ik precies wat achterstand heb, zeg.
We zijn hier ondertussen al even terug van een fantastische reis, waarover ik u de komende dagen nog zal vertellen. En ik had eigenlijk van tevoren al het één en ander geschreven daarover, maar ik heb het niet gepubliceerd, want _internet_ ge weet wel. Ook die stukjes komen er nog aan. Nu echter meer actueel: een paar dingen over de Gentse Feesten, want die hebben vandaag hun laatste dag. Ik ben er niet, want zieke dochter in da house, maar ik ben er wel geweest.

1. Nunchi is en blijft één van mijn favorietste plaatsen in Gent. Of ze nu gewoon in hun eigen stek zitten op de Ottogracht, of ze doen – they have to, because all the hip kids are – van pop-up doen: het eten is altijd lekker, en de sfeer is altijd top. Warm aanbevolen, nog steeds.

2. Het nieuwe betaalsysteem op Boomtown is hilarisch. Iets gecompliceerd met een kaart kopen en daar dan geld opzetten en 20 cent voor een beker, maar eerst een refund en dan pas weer de bekers aanrekenen en als ge nog over hebt op het eind dan kunt ge het terugkrijgen en en en. Wachttijden, niemand die het helemaal snapt en als er iets buiten het normale gebeurt: grote paniek. Ik hoorde gelijkaardige dingen over Gent Jazz, en op bijvoorbeeld de voetbal doen ze het ook zo. En elke keer denk ik: Wat is er eigenlijk verkeerd met bancontact?. Die hebben tegenwoordig ook zo’n terminal waar ge gewoon uw kaart over veegt. En iedereen *heeft* al zo’n kaart. Allez, ik bedoel maar: think about it, organisatoren. Of misschien mis ik iets? Iemand?

3. Gent heeft een nieuwe vlasmarkt en het is niet op de vlasmarkt. Maar zwijgt dat. En ge moet het zelf zoeken ook, als ge het nog niet weet.

4. Datakamp was er dit jaar boenk op. Ik hou sowieso wel altijd van de zotte ideeën daar, maar dit jaar heeft me nogal wat voer voor mijn lessen mediawijsheid gegeven. DUS HOERA NIKS MEER VOORBEREIDEN VOOR SEPTEMBER!
For the record: ik heb gestemd voor een levend kuiken. Elke keer. Maar dat konijn, dat had ik in de verhakselaar gestemd.

En? Hoe waren uw feesten?

8 thoughts on “Over achterstand en #GF17.

 1. de boompas was er vorig jaar al! ik vind het wel ok, ik kreeg vorig jaar bijzonder snel mijn geld terug, maar ik geef je gelijk, iedereen heeft een bankkaart en bij best kept secret was cashless gewoon met bancontant te doen. Bij gent jazz was het erger, geen optie om je geld terug te krijgen (zoals bij alle jetons en drankkaarten) en vooral ook het gedoe dat 1 jazz ton 3 euro is en je dus eigenlijk nooit echt door hebt hoeveel je betaalt. Mijn kaart blokkeerde op gent jazz en dat is bijzonder goed opgelost, ik kreeg een drankje en iets om te eten terug.

  1. Zelfde ervaring! Boompass kenden we al en werkt goed, gent jazz was een inventive om weinig te drinken ?

  2. Zelfde ervaring! Boompass kenden we al en werkt goed, gent jazz was een inventive om weinig te drinken ?

 2. Ik vind je commentaren altijd hilarisch en aanstekelijk, maar Gentse en andere feesten zijn nooit mijn ding geweest en ik betwijfel sterk of ze dat ooit nog worden. Het drukste wat ik dit jaar tot nu toe bezocht heb, is een demo van treibbal (hondensport) op de Molenstraatfeesten in ons (nieuwe) dorp. Behalve mijn hond en ik waren de andere aanwezigen allemaal deelnemers.
  En wat nog op de agenda staat: eerste weekend van september de hondenplons (dan mogen de hondjes in het openluchtzwembad komen zwemmen omdat het daarna sluit voor de winter). Dat schijnt wél druk bezocht te worden. Tenzij het bakken regent, want dan wordt iedereen nat …

 3. Boomtown: zeer fijne optredens gezien (helaas betalend). En inderdaad het betaalsysteem is om bij te bleiten. Ik had thuis een half uur gezocht achter mijn BOOMPAS van vorig jaar. Ik kom binnen en geef mijn kaart aan de dame aan de kassa die droog zegt: deze kaart is niet meer geldig! In deze tijden is dat toch perfect mogelijk om deze kaart terug te activeren. Of er nog niet genoeg plastic is in de wereld! En inderdaad Bancontact heeft iedereen, maar ik vrees dat Bancontact bij ieder transactie een klein percentage eist. Met enige heimwee vind ik de papieren-bonnetjes ook een goed betaalsysteem…

 4. Datakamp was inderdaad geweldig! Ik ben spijtig genoeg wel nog altijd niet bij Nunchi geraakt, had het me nochtans voorgenomen om er tijdens de GF eindelijk eens werk van te maken…

  PS: was dat niet uwe vent die reclame maakte voor die Boompas?!

 5. Héé, omwille van een kleine mini in the house én verkeerd gepland verlof én slecht weer toen we eindelijk richting Gent konden trekken heb ik de GF met veel spijt int hart moeten missen dit jaar, maar dankzij je review wel een beetje toch erbij geweest. Volgend jaar plan ik mn verlof volledig samenvallend met de data van GF! Maar ik ben benieuwd: waar is die nieuwe Vlasmarkt? Mogen we het weten? Pretty please? ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *