Neen!

elementaire beleefdheid.

Tijd voor serieuze dingen.Het moet niet altijd voor te lachen zijn é, meneer.Deze morgen een mail van Smetty in de elektronische box, over dat ze overgenomen werd op een planet-blog. Ik vermeld hier zeer bewust geen link, want ik wil geen reclame maken voor dit initiatief.
Op zich zou het geen probleem zijn, zo’n overzichtsblog waar verschillende blogs op gecombineerd worden, ware het niet dat degenen die erop te lezen zijn niet van tevoren werden ingelicht. De initiatiefnemer heeft ze er gewoon lekker opgezwierd en het was dan ook een complete verrassing, deze ochtend.
Iedereen doet zijn eigen zin natuurlijk en een beetje anarchie en initiatief kan de wereld alleen maar spannender maken, maar dit is gewoon een kwestie van elementaire beleefdheid. Je spreekt met twee woorden. Je wast je handen voor het eten. Je zegt vriendelijk goeiedag tegen de mensen. En je neemt geen blogjes over van mensen die van nix weten. Zozijn wij thuis opgevoed, en hopelijk u ook.
Dit voorval zorgde voor enig denkwerk ivm. copyrights. Hoe zit dat eigenlijk met de dingen die je op je blog publiceert? Ben je ergens wel beschermd? Het is een heel grijze zone, dat internet: iedereen linkt en citeert er maar op los, en dat is op zich heel leuk. Maar wat als een paar snodaards dingen gaan pikken en ze als eigen werk publiceren? Gaan we die dan gewoon allemaal samen gezellig op hun gezicht timmeren?