Day: May 10, 2005

mediagedoe

Quote van de dag

“Cultuur, dat is saai é. allez ja. Cultuur dat is zooo passé.

Lesley, Kelly, Wendy, Shanaia, Sabrina: ik weet niet hoe ze heet, maar het was alleszins één van die buffallo-marina’s uit Klassedames, gisteren op VTM.

Wat ons bij de vreemde vaststelling brengt dat i. de laatste tijd wel bijzonder veel reality-showkes ziet.

Supernanny, Tempation island, Klassedames, Star Academy. Het begint uit de hand te lopen…

Neen!

4 minuten.

4 minuten. Dat is de tijdspanne die nodig is om, rond de klok van achten, bij een onverwacht incident een verkeerschaos te veroorzaken in Gent-centrum.

Hoe u dat doet?

1. Rij met uw BMW aan duizelingwekkende snelheid over de kasseistrook van de Brabantdam.
2. Slip (natuurlijk…) wanneer u een te laat opgemerkte fietser ontwijkt.
3. Rij tegen een paaltje aan dat het voetpad afzoomt. Het beste effect krijgt u als u zorgt dat het paaltje vervolgens over de rijbaan valt.
4. Stap uit en scheldt de fietser die u heeft moeten ontwijken omstandig uit.
5. Bel de politie en laat uw BMW ostentatief staan, over de helft van de rijbaan, deuren bij voorkeur wijd open en met draaiende motor. Dit is niet het moment om u in te laten met het milieu, laat staan met de andere weggebruikers.

Wanneer u dit truukje uithaalt rond de klok van acht, dan zullen in de volgende 4 minuten drie trams achter uw zorgvuldig opgeworpen versperring staan aanschuiven. Aangezien trams niet van hun sporen afkunnen, kunnen zij u niet ontwijken. Haha!
Ook uit de andere rijrichting zullen ondertussen twee trams staan wachten, want u heeft natuurlijk gezorgd dat de rails ook in de andere richting niet vrij zijn.
Het verkeer komende van Brabantdam kan na die vier minuten de trams niet langer voorbij en staat dus muurvast. Het verkeer komende van Laurentplein zal zich -naïef als ze zijn- ook vastrijden. Eénrichtingsverkeer dus van omkeren is geen sprake.

Leun tegen uw BMW, steek een sigaret op en geniet van de chaos.