Day: June 29, 2005

internet

Dokeos rulez.

En trouwens: sinds vandaag hebben wij hier een nieuwe Dokeos-omgeving. De fantastische 1.6. op een server die vooruitgaat als een maanraket. Nieuw speelgoed dus en ik moet nog vanalles ontdekken, maar ik kan nu al zeggen dat het er schoon grief uitziet.

Neen!

8 uur

8 uur later.

Dankuwel voor de mensen die zeggen van volhouden en al.
Een welgemeende Flip Kowlier-quote aan het heerschap dat blijft voortdoen, hoewel ik hem had gevraagd te stoppen.

Aan iedereen: al dat bitsig gedoe, de al-dan-niet-zo-bedoelde bedreigingen en het hele provoceren steken me ferm tegen en zorgen ervoor dat ik niet graag meer in mijn eigen bloghuis ben. Ik vraag dus om op te houden. U kunt nog discussieren bij Pietel ( over de wapenwet), Huugsken (over een drink in een hof) en Michel ( over perceptie).

Ik word er vooral moe van en ik ga vanalles beginnen deleten vanaf nu.

Case closed.

internet

Wanneer?

Wanneer is het genoeg geweest met het blogleven? Wanneer is het tijd geworden op het stopcontact uit Kerygma te trekken en weer uitsluitend naast het internet te gaan leven? Dat vraag ik me het laatste etmaal af.

Ik heb al eerder twijfels uitgesproken over hoe mensen een virtuele persoonlijkheid soms moeilijk kunnen plaatsen tegenover de echte persoon. En ik ben uiterst voorzichtig met de dingen die ik hier schrijf, en ben blijkbaar niet de enige die zelfcensuur toepast. Je zou denken dat een weblog dan automatisch op een zekere afstand van jezelf staat en je die dingen makkelijk kan relativeren. Maar zo zit het dus blijkbaar niet in elkaar.
Aanvallen op het internet komen bij momenten even hard aan als in het echte leven. En als bepaalde dingen, waar ik in het echte leven veel problemen mee heb, kerygma binnendringen, dan voelt dat alsof iemand met lompe moddervoeten door mijn eigen huis loopt en daar dingen kapot begint te maken.

En misschien is het dan wel genoeg geweest, met dat bloggen.

Of als je op een avond een telefoontje krijgt van iemand die je nauw aan het hart ligt met de instructie voorzichtig te zijn, want dat die persoon bang was geworden van commentaren op je weblog.

Misschien is het dan wel genoeg geweest.