Month: September 2005

En al

Vrije dag

Vandaag is mijn vrije dag. Ik ben om acht uur opgestaan want had om negen uur een afspraak bij de schoonheidspecialiste. Daarna boodschappen gedaan. Dan naar het administratief centrum voor vernieuwing van onze paspoorten en een attest voor de autodinges. Allebei aan een ander loket natuurlijk. Eenvoud maakt macht mijn voeten. Vervolgens naar het parkeerbedrijf voor een nieuwe bewonerskaart. Het parkeerbedrijf bleek verhuisd te zijn naar de andere kant van de stad, dus gezwind daarhene. Daarna meer boodschappen.

Het is kwart na twee, ik heb nog niet gegeten en ik ben bekaf.

Vrije dag is fun!

mediagedoe

Verslaafd.

Gisteren naar de tweede aflevering van Lost gekeken (jaja, wegens te veel werk, wordt alles wat ietwat interessant is op de lichtbak nu op tape gezwierd en bekeken als-het-eens-past) en ik moet zeggen: I’m hooked. Heel veel mooie beelden, veel mysterie en ik hou wel van die flashbacks waarin je het verhaal van de mensen leert kennen. Precies een puzzelken, maar dan op televisie.

Mooie series zijn echt wel mijn grote zwakte op gebied van tv-kijken. Geen sit-coms (hoewel er één uitzondering is), maar van die lange series, met heel veel seizoenen. Mijn favorieten door de jaren heen:

Twin Peaks: mijn allereerste television-addiction, toen ik 13 was ofzo. Ik zie het gezicht van Laura Palmer nog steeds voor me. En die kleine dansende dwerg. Brrrr.

Dawson’s Creek: een puberserie, maar het was toendertijd iets waar ik voor thuisbleef. Al die mooie mensen, al die romatiek. Ideaal voor een 16-jarige. Bovendien was ik in het diepste geheim een beetje gek van Pacey. Mmm. Pacey.

ER: een klassieker vol mooie mensen en schitterende verhaallijnen. Daarnaast vind ik het tof dat die zo van die medische dingen roepen die ik niet begrijp. We must intubate now! She is having a cardio-vascular problem with an abdominal complexion! Zo spannend maat. Na al die jaren staat deze nog steeds hoog op mijn lijst genoteerd.

Cold Feet: was een paar jaar geleden een heuse verslaving. Lena heeft alle seizoenen op DVD en ik heb die in één ruk bekeken. En ja, Adam is een schatje.

24: Vorige zomer was de zomer van 24. Twee keer per week keek ik samen met een maatje naar een paar afleveringen, tot we het volledige eerste seizoen hadden gezien. Ondertussen is de meneer in kwestie naar Brussel verhuisd, wat regelmatige dates iets moeilijker maakt. Seizoen 2 ligt te wachten, maar ik wacht tot lief seizoen 1 heeft kunnen bekijken.

The West Wing: mijn nieuwe favoriete serie, waarvan we de eerste DVD-box een paar maand geleden hebben gekocht. Intelligent en grappig, snel en interessant. Martin Sheen for president! En Josh is een supervent!

En u? Heeft u een favoriete serie?

En al

In het onderwijs is t alle dagen vakantie

7.30-8.15: mails doornemen, dringende vragen beantwoorden

8.15-11.30. Les 1: 4O studenten ipv. de verwachte 26. Een lokaal met 18 computers en een sessie over Word-opmaakprofielen van drie uur. Geen ramen. Geen daglicht. Geen ventilatie.
You do the math.

11.30-13.30. Les 2: 3 studenten ipv de verwachte 20. Uurtje intro gegeven en dan de kindjes naar huis gestuurd.

14.30-17.30 Les 3: idem les 1, maar dan met 24 studenten. Een wereld van verschil en een zeer aangename en geslaagde workshop.

file, koken, even televisie en nu sinds 21h: Lessen voorbeiden voor morgen. Mijn ogen zijn moe, mijn hoofd doet pijn maar ik ben er bijna nu.

Het onderwijs, dames en heren, is een stuksken cake, zeg dat ik het gezegd heb.
En tijdens je eerste week als lector is het al helemaal een makkie.

*valt in slaap*

En al

Marteling

In al hun onschuld en met hun goed hart, zijn deze twee meneren voor mij een marteling vandaag. De ene heeft een ruwe WP-blog geïnstalleerd waar ik op kan verderwerken voor Lief zijn weblog (soon on a screen near you), de andere heeft me net 250 foto’s van zondag doorgestuurd om “eens te kijken en te selecteren”. (Waarvoor aan beiden nogmaals meerdere grote dankuwels, trouwens.)

“Speelgoed! En fotookes! Joepie juij!” denkt i. dan.

Jammer genoeg heb ik acht uur les voor te bereiden voor morgen en dat slorpt mijn hele avond op. En de kriebel om fun stuff te doen nu is echt: horror.

*concentreert zich opnieuw op Word-opmaakprofielen en het didactisch model van Gelder*