Day: October 6, 2005

Ja!

Walgelijkste trends: i. doet een enquete!

Littl’Q schreef vorige week een stukje over dat nieuwe modefenomeen waarbi jdames hun jeans in hun botten frommelen, daardoor hun achterste opeens dubbel zo dik lijkt. Grappig vond ik dat. En in mijn hoofd maakte ik meteen een lijstje op van de walgelijkste modetrends die zich de voorbije 20 jaar hebben gemanifesteerd.

– In de jaren tachtig waren op een bepaald moment de pofrokjes helemaal in. Meestal in satijn of blinkende stof en met een model waarvan ik nog steeds niet begrijp hoe ze er ooit opgekomen zijn. Ik kreeg er geen van de mama en was daar indertijd heel misnoegd over. Nu ben ik haar dankbaar dat ze mijn jonge puberzieltje heeft beschermd tegen zoveel smakeloosheid.

– Er was een zomer in de jaren negentig waar je een bandana moest hebben of je hoorde er helemaal niet bij. Om je arm, aan je broek, om je hals of Coco JRs gewijs op je hoofd: het maakte niet uit, maar het was wel allemaal even lelijk.
Ik had een lichtgele en een zwarte.

– In de categorie “nooit aan meegedaan, want ik ben een meisje en het is bovendien ongelooflijk spuuglelijk”: MC Hammer broeken. Van die witte. *huivert*

– Oe. En dat jaar, ergens eind de jaren tachtig, dat iedereen met van die jeans rondliep die met bleekwater bewerkt waren. Ook dat heeft i. nooit gedragen. Mama vond dat “gemeen”.

– Als echte jeugdbeweging-madam ooit mijn halve kleerkast gebatikt. “Tie and die” in het Engels. Ik weet echt niet waarom, want batik is echt wel bijzonder lelijk. Het ultieme was een gebatikt greenpeace-t-shirt. “This body is in Danger”.

– Kan iemand me ook eens uitleggen wat we allemaal zo leuk vonden aan het fenomeen POP SWATCH? Ik had er eentje. Maar ik zou niet wat ik erin zag, toen. Zo groot, maat. Ongelooflijk.

– Leggings. Leggings zijn ook wel een tijdje je-van-het geweest. Waarschijnlijk omdat je er vanzelf 10 kg zwaarder uitzag met die dingen. En omdat het zo leuk combineerde met de Moonboots.

– Met stip op 1: de geblondeerde kuif. Zeer in bij de zogenaamde ronny’s en marina’s , begin de jaren 90: het gehele kapsel behield de natuurlijke haarkleur. Behalve de rechtopstaande kuif, die werd peroxide-blond gekleurd. Na een poos doken er varianten op: blond kapsel, rosse kuif. Bruin kapsel, acajou kuif. Giiiijuuuw.

Aanvullen in de commentaren, graag….