Day: October 16, 2005

Ja! werk

Michel, die moet leraar worden, zeg ik u.

Een tijdje geleden had ik op een zondagnamiddag een les voor te bereiden over gevorderde toepassingen van MS Word. U kent het wel (of niet, maar het is wel interessant): opmaakprofielen, automatische inhoudstafels, voetnoten enzo.
Als je ergens les over moet geven is regel één: je moet een hoop meer weten dan enkel datgene waarover je moet lesgeven. Achtergrond en gedetailleerde dinges en al.
Op een gegeven moment zat ik aan “frames”, één van de tabbladjes bij de opmaakprofielen. Nu wist ik wel ongeveer hoe dat zat, maar niet precies genoeg.
Dus, ik vraag via de google-talk aan dhr. Vuijlsteke: Mi-i-ch-e-e-el, hoe zit dat met frames in Word?. Een halfuur later had ik een uitleg van twee pagina’s in mijn mailbox zitten. Want Michel, die legt het graag uit é.

Alleszins: hij heeft er een blog-post aan gewijd, vandaag. Lezen die handel! U zult er veel van leren!

En al

En toen ging i. onderuit.

Het was een fijne dag vandaag. Met ouders en schoonouders en grootouders en een schoonzus en een schoonbroer en een bijna-één-jaar-oude-jongen-die-bijna-kan-stappen. Allemaal in ons huis en op ons terras. En koffie en taartjes en vertellen en mossels en zon en luchtballonnen op de achtergrond.

Nog fijner was het geweest als ik niet ongelooflijk veel hoofdpijn had gehad.
Ik vermoed dat de stress en de ongelooflijke drukte van de laatste maanden een slachtoffer hebben gemaakt: mijn gezondheid. Ik ben een wrak, alles doet pijn en ik heb zin om onder een deken te kruipen en niet meer op te staan.

Morgen toch maar eens naar de dokter, me dunkt.