Day: April 16, 2006

mediagedoe

Robland?

Ik heb gekeken en ik ben niet goed mee vrees ik. Allez, ik ben wel mee: Rob speelt van koninkje en wil zogezegd een eigen land. Maar ik ben niet mee, in die zin dat ik er niet goed in kan meegaan…mijn fantasie rijkt nietmisschien ver genoeg en ik weet begot niet in welke mate het allemaal voor echt is. Ik denk: in geen enkele mate.
Normaal gezien ben ik daar wel voor te vinden, voor van die denkoefeningen en van die plannetjes. Maar ik ben er gelijk niet enthousiast over te krijgen.

Kortom: ik ben niet mee.

(maar ik ga wel een pakketje bestellen. Zie dat ik de komende weken plots wel meeben, dan zou het ver-schrik-ke-lijk zijn moest ik geen vlag hebben, niet?)

eten

Voedsel-autisme.

Kijk. Het is heel simpel. Op paaszondag eet ik Belgische asperges. En dan is het me gelijk of die nu vijf euro, tien euro, of gelijk gister in de aula 12 euro voor een pakske kosten: Belgische asperges zal i. eten.
En daarbij eet ik lamsvlees. En gratin dauphinois. Al vergaat de wereld: dat eet ik op paaszondag.

Daarmede wil ik na de term ochtendautisme ook het voedselautisme lanceren. Want daar heb ik ook een beetje last van.
Belgische asperges op pasen.
Mossels op de eerste avond van de Gentse Feesten.
Oesters op oudejaarsavond.
Barbecue de eerste keer dat het meer dan 25 graden is buiten.

Daarnaast zijn er ook combinaties die samen horen:
Fishsticks, dat eet je enkel met erwten uit blik, koud met een beetje mayonaise erdoor en een gesnipperd ajuintje. En met zelfgemaakte tartaarsaus en puree.
Bij spaghetti bolognaise drink je coca cola.
Op rozijnenbrood hoort preparé, en op suikerbrood smeerkaas.

En neen. Van al die dingen kan niet afgeweken worden en ik wens daar niet over in discussie te gaan. En gelieve mij nu te excuseren, want ik ga onze asperges gaan kuisen.

internet vriendjes

Op bezoek.

Vandaag op bezoek geweest bij Helena en het is een schatje…. Als kind van haar tijd heeft deze juffrouw een heuse website en hebben we net online een cadeautje besteld online van haar geboortelijst.

De nieuwe internet-generatie is gearriveerd!

En al vriendjes

And so it goes.

Eerst is er vreugde, en dan zijn er onbeantwoorde telefoontjes. Vervolgens zijt ge een beetje op uw ongemak en uw vriendin en uw lief lachen u een beetje uit: ge hebt altijd te veel zorgen, gij.
Na een sms met onrustwekkend nieuws, slepen de uren zich voort. Ge loopt in de stad en koopt nieuwe kleren, maar ge zoudt het allemaal weergeven als alles in orde zou zijn daardoor. En ge zit op een terras en drinkt nen koffie, maar ondertussen kijkt ge iedere vijf seconden naar uwen gsm, als om hem te bezweren goed nieuws te melden.
Ge gaat ook naar het optreden van uw lief ‘s avonds, maar tegen dat het goed en wel begonnen is hebt ge hoofdpijn en is uw nek een beetjen verkrampt van de spanning. Hij doet het goed, maar ge lacht niet van harte. Er zitten te veel mogelijk scenario’s in uw hoofd en ge kunt niet anders doen dan peinzen en ze één voor één overlopen, telkens overnieuw.

Als ge na het optreden uw gsm aanlegt, hebt ge eindelijk een berichtje. En in dat berichtje staat goed nieuws. Het is en het komt in orde. Het is en het komt in orde, allemaal.
Ge zijt blij, ge zijt opgelucht en morgen kunt ge op bezoek in kamer 214.

Het leven kan soms schoon zijn.