projecten

Weight Watchers.

Haha!
Ik heb gezelschap gevonden in mijn weegschaal-gevecht: Lien heeft ook besloten zwaar tot actie over te gaan, naar aanleiding van een kleine teleurstelling dit weekend.
Aangezien ik na 1 week al volledig ontmoedigd was van mijn dieet, besloten we het een tikje anders aan te pakken deze keer.
Meteen een mailtje gestudeerd naar vriend T., die gedoctoreerd heeft op vetpercentages en dat soort dingen. Denk ik. (Hij doet alleszins iets met eten en wat gezond is en al. En hij zegt al jaren dat ik teveel vet en te weinig spieren heb. Grmpf.)

Ik citeer:

Schrijf gewoon eens op wat je allemaal eet en drinkt, gedurende 7 dagen en wees correct met jezelf en bekijk dan eens het ganse plaatje. Je zal zien dat hier en daar het schoentje wringt.

Dus daar beginnen we mee. En de techniek helpt ons daarbij, inderdaad.
Lien en ikzelf hebben een elk een google calender aangemaakt en houden daarin bij wat we eten. En we hebben toegang op elkaars kalender, wat zorgt voor sociale controle.

Ik heb ook zo’n tabel waarin ik mijn eten kan plakken en die dan berekent hoe ongezond ik heb gegeten de voorbije dag. Vandaag had ik beter die preparé (6 gram vet voor 1 boterham! ZES!), dat ei (6, eveneens. Vettige beesten, die kiekens) en die emmental op mijn macaroni (9 gram op 30 gram kaas. ieks!) gelaten, zo blijkt.
Voor eiwitten en koolhydinges zit ik onder de toegestane waarde. Joepi.

Morgen ongetwijfeld meer spannende verhalen uit het boeiende leven van de dieet-i. ! Olé!