Day: May 15, 2006

werk

Ready? Set..go!

Ook bij mij beginnen vandaag de examens en hoewel ik al een grote groep studenten gezien heb in januari, zet ik me nu toch weer een beetje schrap. En ja, ik heb ook een beetje examenstress.

Examens afnemen is lastiger dan ik gedacht. De hoeveelheid werk varieert: de schriftelijke examens zijn veel werk om te verbeteren, de mondelinge vergen enorm veel concentratie op het moment zelf. Na een volledige dag mondelingen afnemen kunt ge mij ‘s avonds samenvegen. Een mens leert echter uit vorige ervaringen: ik heb nu voor mondelinge examens voor iedere vraag een model-antwoord op een steekkaart met fluo-woorden. En die kan ik aanduiden als ik ze gehoord heb. Kwestie van zo objectief mogelijk te blijven…
Om half elf beginnen we eraan, voor exact een maand evaluatie-plezier. Go!

projecten regiolect

woordenboek (4)

Tijd van blij worden hebben.

Betekent zoveel als “ik weet dat hij kwaad is, maar eigenlijk kan het mij niet veel schelen: laat hem maar mokken en het zal wel weer overgaan”.

Is t ‘ij vies? Och, hij heeft tijd van blij worden.

Over het woordenboekproject: klik.

En al

Galatasaray.

Galatasaray heeft vanavond de Turkse competitie gewonnen, en dat zullen we geweten hebben hier in de buurt. Het was van toeterende autostoeten, wapperende vlaggen en juichende kinderen alom. Euforie is altijd leuk om naar te kijken en we werden er zowaar een beetje enthousiast van. Onze opgestoken duim werd door de uitgelaten buren op lachend gejoel onthaald.

“De multi-culturele samenleving bestaat niet” zegt u? We leven er hier nochtans midden in. En dat bevalt uitstekend, dank u.

(Bijzonder jammer dat Turkije ook niet naar het WK mag, trouwens. Het zal stil zijn in Gent deze zomer…)