mediagedoe

Vroeger was alles beter.

Vroeger was alles beter. Allez, helemaal vroeger niet natuurlijk, want toen waren er vieze ziektes als de pest en kindjes die tussen de katoenmachine geraakten met hun kleine vingertjes. En het vroeger dat een paar jaar daarna kwam, dat was ook niet beter: want toen waren er nazi’s en concentratiekampen. Maar vanaf daarna was volgens mij alles beter dan nu.
In de jaren tachtig, bijvoorbeeld, toen was alles beter. Behalve de gelkuiven en de epauletten in blazers, die waren niet zo goed. En dat van die atoomproeven en die koude oorlog: bezwaarlijk een fijn idee te noemen. En de muziek was ook maar kaka, nu ik eraan denk.
Vroeger was alles slechter!
Awoert voor vroeger!

Edoch. Eén ding was vroeger beter: Het Rad van Fortuin had een prijzenwinkel, toen.
Daarnet bij het zappen hebben we het immers gezien: nu niet meer. De winnaars krijgen nu gewoon geld mee naar huis. GELD! wat voor zever is dat nu? De hele sterkte van het programma zat precies in het uitkiezen van prijsjes. Neeen, Arlette, ge moet niet de broodrooster nemen voor 1000 frank, neem toch de duo-friteuse voor 1500 frank. Kalle.

Ik zeg u: het is niet te verwonderen dat VTM alsmaar meer kijkers kwijtspeelt. Als je de winkel afvoert, sja, dan heb je het een beetje zelf gezocht é.