Day: June 4, 2006

mediagedoe

Mijn mediaprofiel.

huhuh. verbazingwekkend accuraat, om eerlijk te zijn…


Prikkels & Avontuur

Het leven is voor jou een grote ontdekkingsreis. Je bent steeds op zoek naar uitdagingen en nieuwe dingen. Dat zie je ook aan de manier waarop je tv kijkt: programma\’s als De Parelvissers en The Office stimuleren je geest.

En je zin voor avontuur wordt aangewakkerd door Peking Express en Expeditie Robinson. Je houdt van vernieuwende televisie: je gaat bewust op zoek naar programma\’s die de grenzen van het medium aftasten en verleggen, ongeacht op welke zender ze getoond worden.

Die grenzen verleg je zelf ook op internet: je kickt op games waarbij je mentaal gigantisch wordt uitgedaagd. Je hebt een weblog (of je wil er zo snel mogelijk één) waar je je eigen filmpjes, foto\’s en muziek op zet.

Je wil voortdurend gestimuleerd worden en bent gewend om te chatten met je MP3-speler in je oren en een half oog op de tv gericht.

Van slechts één ding tegelijk doen ga je geeuwen. Je brengt uren door op het internet: je haalt je nieuws op internet, doet je boodschappen op internet, maakt vrienden op internet en telefoneert via internet.

Maar bovenal wil je gewoon je eigen ding doen en een uniek leven leiden.

Kortom:

* 10% van de mediabehoeften valt onder deze groep.
* Opvallend is dat meer vrouwen dan mannen deze behoefte hebben.
* Deze behoefte wordt vooral ingevuld door internet en digitale tv.
* Studio Brussel is de favoriete zender.

Doe zelf de test.

mediagedoe

Jan en Bart.

Ik vind
(a) dat we al genoeg Bart Peeters hebben gezien op de lichtbak, ondertussen.
(b) jan een slokje water moet drinken, want zijn stem is een beetje smekkerig en plakkerig. Dat is vies en ik erger mij daaraan.

Laten we duidelijk zijn dat het antwoord op vraag 3 “Waarop betrap je jezelf het vaakst voor televisie?” in mijn geval b is: “Jezelf kwaad maken tegen iemand op televisie”

werk

Scriptie.

Dit weekend heb ik scripties gelezen en nu ben ik zo goed als rond: nog een uurtje mijn aantekeningen in een consistente vorm gieten en ik ben helemaal klaar voor de verdedigingen van deze week.
Namen noemen en onderwerpen bespreken doe ik hier niet, want er lezen studenten mee (*zwaait*) maar ik kan wel zeggen dat ik naar één van de verdedigingen heel erg uitkijk: interessante materie, mooi onderbouwde scriptie en uitstekende uitwerking.