Day: June 13, 2006

mediagedoe

Het waarom.

Als er één moment is dat u als voetbal-leek een keertje op het WK zou moeten afstemmen, dan is het wel nu direct, om 21h voor de wedstrijd brazilië – kroatië. Echte kenners zouden dit misschien tegenspreken, maar ik denk dat het een mooie match wordt en wel om volgende redenen.
1. Brazilië is regerend kampioen en wordt getipt om zichzelf op te volgen.
2. Kroatië kwam als winnaar in zijn groep uit de kwalificatie. In dezelfde groep zat ook Zweden, bijvoorbeeld.
3. Er spelen veel mannen uit de Belgische competitie mee met Kroatië
4. Mijn lief komt niet meer bij van het lachen bij het horen van de naam “kaka”.
5. Brazilië staat garant voor zeer mooi voetbal.
6. Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Emerson en Adriano. Meer moet dat niet zijn, meneer.

Allez hop, allemaal kijken!


Update na 43 minuten. één- nul voor Brasil. Kaka heeft gescoord.

En al

Ziek.

*Let op. Vies verhaal over uitwerpselen allerhande. *

Deze ochtend, rond een uur of vijf, komt Santa Boogie hartstochtelijk miauwen aan onze slaapkamerdeur. Lief, half slapend, staat op om de terrasdeur open te doen, zodat het beest een beetje op de daken kan ravotten. Rond zeven uur, ik pas wakker, sta ik beneden een kop koffie te maken. Opeens hoor ik een klagend, zacht gejank en voel ik een pootje op mijn voet. Daar staat Santa Boogie. Helemaal zielig naar boven te kijken. Een beetje trillerig. En onder de kaka.
Het beestje heeft blijkbaar diarree (en hij moet ook overgeven, bleek later vandaag) en ik heb hem dus voor de derde keer op minder dan een week gewassen.
Nu, uren later, is hij nog steeds superzielig. Hij ligt daar maar een beetje te liggen. En hij speelt niet. Ik ben er helemaal het hart van in.