Day: August 21, 2006

Ja!

Lek.

Santa Boogie, die gebruikte zijn -nochtans zeer vrolijk gekleurde- krabpaal niet. U weet wel, zo’n ding in gevlochten stro waar katten hun nagels aan scherpen.
Geen probleem, dacht ik: ik koop zo’n produktje in de dierenwinkel met lokstof erin. Zo’n lokstof waar katten dol op zijn.
En ik sprenkel de lokstof op de krabpaal.

Niets. Geen reactie. Hoogstens een ietwat verontwaardigd opgetrokken wenkbrauw (“Denkt ge nu echt dat die chemische boel werkt op mij?”).

Tot vandaag, een paar weken later.
De kat is volledig smoorverliefd op de krabpaal. Hij likt eraan. Hij draait eromheen. Hij gaat er met verdwaasde blik tegenaanliggen schuren.

Hij krabt er niet aan, dat niet. Daarvoor heeft hij de zetels natuurlijk.

En al

Heet.

Al is het weer nog zo heet,
hou aan die T-shirt vol met zweet!

Dit, lieve lezertjes, is de tekst op een in Comic Sans MS uitgeprinte A4 in de work-out-zaal van een fitnesscentrum dat ik vanmiddag bezocht.
Ik ben namelijk aan het scouten waar ik mijn sporthatend lichaam deze winter zal heenslepen.
Het fitnesscentrum in kwestie is, door het bordje én door het bejaard bodybuildend manvolk dat er vertoefde, niet langer een optie.

moeilijk werk

Werkendag.

Gisteren was de laatste dag van de vakantie. Vandaag is de eerste dag van het nieuwe werkjaar.
Ik heb er eigenlijk best zin in: goed uitgerust, nieuwe energie en ik heb geen stapels wachtend werk te slikken vandaag.
Vlak voor de vakantie heb ik namelijk alles netjes afgewerkt en tijdens het verlof ben ik blijven mijn mails lezen en beantwoorden en heb ik nog steeds de communicatie van de school gevolgd.

Niks geen inhaalmanoeuvers dus, en dat geeft een fijn gevoel van rust.