Day: August 29, 2006

werk

Productief

– om zeven (!) uur opgestaan voor de werkmannen die vandaag ons nieuwe werkblad in de keuken kwamen leggen
– examen verbeterd en punten doorgestuurd
– 2 vergaderingen bijgewoond
– van de immotheker te horen gekregen dat we meer geld mogen uitgeven dan we hadden gedacht
– twee artikels geschreven voor Het Project
– de lokaalbezetting voor het nieuwe academiejaar uitgevogeld
– tekstjes geschreven voor de promo-brochure voor de nascholing
– jaarplan voor twee vakken gemaakt.

het is een wonder wat ge allemaal gedaan krijgt als ge op een deftig uur uit uw nest komt. En het is nog maar half elf!

Ja! Van een ander

Trawant.

Ik ga vanaf nu proberen om op wekelijkse basis het woord “trawanten” in dit weblog te verwerken. Gewoon omdat ik trawanten by far het coolste woord vind dat de laatste maanden wederom onder mijn aandacht werd gebracht.

Go Krimson!

Ja!

Ik denk dat Mie een toffe is.

Vanmorgen zat ik nog een beetje door de weekendkrant te bladeren en las ik een interview met ene Mie Branders, huisdokter en PVDA-verkozene. De serie waarbinnen dit artikel hoort heet “Uw geld of uw leven” en iedere week vertelt iemand anders over hoeveel hij of zij verdient en hoe dat allemaal zit.
Nu ben ik –een kortstondige periode van puberteitscommunisme niet meegeteld — het PVDA-gedachtengoed niet ongelooflijk genegen, maar ik moet zeggen dat ik oprecht gepakt was van de dingen die de dokter daar vertelde. Dr. Branders verdient zo’n 1250 euro netto per maand. Ik citeer uit het artikel:

Dat mensen die langer en intensiever studeren, in onze maatschappij vaak meer verdienen dan anderen, vindt Mie Branders helemaal niet zo logisch. ,,Toen ik studeerde, kostte een student geneeskunde 25.000 euro aan de belastingbetaler. De werkende mensen hebben ons dus betaald om op onze kont te zitten en te studeren. Waarom zouden wij dan na ons afstuderen hun zakken nog eens mogen leeghalen?”
Zij vindt de immateriële voordelen van het dokter-zijn al meer dan voldoende. ,,Het is een leuke status. Mensen luisteren met meer ontzag, je begrijpt de dingen wat sneller, mensen passen wat meer op hun tellen en tonen meer respect. Het is een ongelooflijk tof beroep, waarom zou je dan ook nog veel moeten verdienen? Als er iemand meer moet verdienen, geef het dan aan de mannen van de vuilkar. Door huisvuil op te halen, doen zij belangrijker werk voor de gezondheidszorg dan dokters.”

Zoveel idealisme bij iemand van 42 jaar. Schoon.