projecten

Huizen – Het profiel

Allez hop. Op verzoek van Liza: een beetje uitleg naar wat we precies zoeken voor het huis dat we willen kopen.

De locatie
Eerst en vooral: we willen bij voorkeur in de stad blijven wonen of indien nodig in de randstad. Er zijn bepaalde wijken die een (zeer groot) streepje voor hebben (mensen die niet van Gent zijn kunnen nu al stoppen met lezen): Sluizeken-Ham, Tolhuis, Macharius, Heirnis, de Waterwijk, Centrum, Patershol, de omgeving van Beestenmarkt en Sint-Jacobs. Ook de wijk aan de achterkant van de Blaarmeersen vinden we zeer fijn…het zijn daar precies allemaal vakantiehuisjes. Die staan allemaal bovenaan het lijstje.
Daarna volgen: Muide / Meulestede, Coupure/Bijloke, Sint-Amandsberg en de wijk op Gentbrugge aan de oude Brusselse Steenweg.
Op trede drie staan de wijken aan het station en aan de overkant van de ring. Wij voorkeur niet, wegens verder van het centrum en minder gezellig vinden we, maar het valt te overwegen als het huis echt de moeite is.
Ook de Brugse Poort en de overkant (aan de Bourgoyen) zou kunnen, maar dat is al wat ver, natuurlijk.

Ik wil graag aan het water wonen, maar ik vermoed dat dat een beetje te veel zal gevraagd zijn…

Ik wil niet aan de kant van het rabot wonen van de wondelgemstraat. Alles tussen blaisante vest en gasmeterlaan is njet en wat het van Beverenplein betreft: don’t even get me started.
Verder geen smalle straten waar een tram of bus doorrijdt.

Het huis zelf
Eerste vereiste: we moeten buiten kunnen. Dat betekent: ofwel een stadstuintje, ofwel een grote koer (en neen, 15 m² is *niet* groot, beste makelaar), ofwel nen echten hof.
Een dakterras mag ook, eventueel. Maar dan wel één met een deftig oppervlak. We moeten kunnen bbq doen met een hoop maten é.
Tweede vereiste: ruimte. We willen een living, een keuken en een badkamer en dan nog minimum 4 kamers. Meer mag ook, dat spreekt voor zich. Dat klinkt misschien veel, maar lief moet een bureau hebben (hij maakt veel lawaai), er is onze slaapkamer en dan willen we ook nog kindertjes binnen een paar jaar, dus die moeten ook ergens slapen, niet?
Derde vereiste: licht. Er moet licht zijn in het huis, of het moet mogelijk zijn om meer licht binnen te trekken.
Andere pluspunten zijn: een droge kelder en veel bergruimte. Een garage lijkt ons leuk, maar opnieuw: geen absolute must. Oe! En houten vloeren!

Over de staat van het huis valt te spreken, als er over de prijs ook te spreken valt. Waarmee ik bedoel dat ik er niets op tegen heb om te verbouwen als ik nog geld overheb om er een paar miljoen tegen te gooien. We willen echter niet jaren in een bouwwerf wonen.

Prijs
We hebben een prijs tussen de 200 en 250.000 in ons hoofd. Als er verbouwingen aan zijn mag de aankooprijs natuurlijk niet 250 zijn.

Mooi
Dit bijvoorbeeld is een schoon huis.
Maar wel te duur voor ons. Iets kleiner, iets minder afwerkt en we zijn vertrokken…