En al

Organisatie.

Omdat ik van nature niet echt georganiseerd ben (hallo, eufemisme!) is overzicht en orde niet één van mijn sterkste kantjes. Dat geldt zowel voor mijn hoofd als voor mijn leven. Mijn talentjes voor opruimen en poetsen zijn onbestaande en ik stond achteraan toen de administratieve aanleg werd uitgedeeld.
Ik slaag er maar niet in orde in de chaos te scheppen en ervoor te zorgen dat ik -bijvoorbeeld- documenten op simpel verzoek kan tevoorschijn toveren.

Wanneer het weer eens foutloopt, vertel ik met uitgestreken gezicht dat ik geen tijd heb om netjes te zijn. U weet wel: a clean house is a sign of a wasted life. Maar in werkelijkheid voel ik me daar behoorlijk mottig bij, dat het maar niet lukken wil.
Voor het huishouden doen wij aan damage control: mensen die hier al een tijdje lezen weten ondertussen dat we bijvoorbeeld een poetsvrouw hebben en een vaatwasmachine. Daarnaast heeft mijn lief ondertussen een jaar hetzelfde zinnetje herhaald (“de autosleutels horen in het schuifje”), waardoor ik nu zodanig geconditioneerd ben dat ik de sleutels uit automatisme in het schuifje leg.
Maar voor de rest? Qua organisatie is het hier huilen met de pet op, want lief heeft zo mogelijk nog minder verstand van die dingen.
Vandaar mijn vraag aan al die mensen, out there, die mapjes hebben waarin hun rekeninguittreksels in de juiste volgorde zitten. De mensen die altijd aan het avondeten hebben gedacht voor de winkels sluiten, die nooit herinneringen van betaling krijgen en altijd hun GSM weten liggen….

Hoe doen jullie dat in godsnaam? HOE?