mediagedoe

Prison Break – The Anthem.

Zijn wij eigenlijk de enigen die ons afvragen:
1. waarom kanaal twee de theme-song van Prison Break voor de Vloanders heeft laten herschrijven door multi-talent Kay Styles?
2. waarom voorgenoemd multi-talent de zinssnede “Prison Break Anthem” als voornaamste zinnetje van het Prison Break Anthem heeft gekozen?
3. of dat nu een trend gaat worden en het nieuwe beginliedje van -pakweg- Thuis vanaf nu de tekst “dit is het beginliedje van thuis, tralala, dit is het beginliedje van thuis, yeah” gaat hebben?

66 thoughts on “Prison Break – The Anthem.

  1. 4) dat 5 reclameblokken echt wel een bikke overdreven is tussen een serie… (t’is begot meer dan bij een film) (en ja…ik heb ze geteld en daarna weggezapt).

  2. Het is geen nieuwe trend, veeleer een revival van oude een trend. Andere meta-beginwijsjes zijn onder andere die van de Muppet Show en die van de Gary Shandling show.

  3. Nee, jullie zijn niet de enigen. Ik vroeg me dat gisteren in de radio ook af, zelfs ondanks het feit dat die serie me helemaal niets zegt…

  4. Schandalig eigenlijk, want de echte tune is veel mooier (Primetime Emmy nominatie voor Outstanding Main Title Theme Music zegt genoeg).

  5. ‘t Is echt focking erg. Bij House hebben zo ook al een verneukte theme song opgezet, waar normaal gezien Massive Attack – Teardrops op te horen is. Kaye Styles is een jeannet. Verdomme, de Amerikaanse series zo verkachten.

  6. Alsof den duvel ermee speelt, ik maakte dezelfde bedenkingen. Eigenlijk vind ik Lost veel, heel veel beter qua plot. Het acteerwerk lijkt nergens op, die dokteres is veel te knap, en de verhaalwendingen zijn soms heel voorspelbaar.

  7. @lil’Q

    “dat 5 reclameblokken echt wel een bikke overdreven is [voor] een serie”

    Niet als het twee afleveringen zijn, elk uit drie bedrijven. Dan zijn er nu eenmaal 5 onderbrekingen, of je dat nu tof vindt of niet.

    Het zou er WEL op verbeteren moesten de reclameblokken TUSSEN die bedrijven worden geplaatst, en niet op willekurige tijdstippen.

  8. @ Dog of Flanders: Bij “Lost” gaat die vlieger niet op…als ik mij niet vergis zijn er daar maar 3 onderbrekingen (heb wel nog nooit opgelet hoeveel bedrijven zij hebben). En het zijn ook steeds 2 afleveringen na elkaar. Maar bon…dat zal dan de SBS beslissing zijn. Conclusie: VMMa zijn de échte commerciëlen.

  9. Ja, maar mich.l, Prison Break mag echt niet onderdoen aan Lost hoor qua acteerwerk. Ok, Lost is iets originelers, maar Prison Break kijk ik altijd veel meer naar uit om te down.. euh kijken dan naar Lost. Natuurlijk zal ik wel efkes opgewonden zijn over ep 1 van lost seizoen drie, maar da’s normaal. En Prison Break heeft geen slecht acteerwerk, god damn.. 😀

  10. Om eerlijk te zijn vind ik de originele themesong van Prison Break ook geen potten breken.

    Ik heb de reeks al gezien. Ik moet zeggen, je ziet zo dat die serie gemaakt is op 4/5 reclameblokken (met dat muziekje er zo ineens tussen op het moment dat het spannend wordt). ‘t Is dus blijkbaar zover gekomen dat de reclame ook hier op Amerikaanse leest wordt geschoeid.

    *blergh*

  11. ‘t is toch zeer eenvoudig,

    al deze artiestjes zijn ergens groot geworden door een of ander spel op VTM of Kanaal2. Daardoor is hun contract wellicht ook nog voor een deel of volledig verbonden met de VMMA.
    Deze laten dus de tunes van hun populaire programma’s dubben door deze artiestjes, waarna zijzelf de winst opstrijken van de meerverkoop.

    dus VMMA verneukt het programma en strijkt hierna nog es de winst van de cdverkoop op.

    vandaar dat VT4 dit nog niet doet.

  12. is K zonder styles geen illegaal?, ik ben de reclame beu dus download de afleveringen van america zonder reclame EN de originele themesong

  13. 1. In Amerika tonen ze er nog meer reclame tussen
    2. In frankrijk is de theme song ook verandert, stond wsl in contract. Je kan trouwens niet zomaar een theme song maken
    3. Het nummer noemt prison break anthem, dus lichtbak het zou maar raar zijn als hij dan constant prison break theme of zoiets zou zingen
    4. Wat lullen jullie nu eigenlijk over 10 seconden, de serie wordt niet beter of slechter door een begeleidend muziekje wanneer de namen van de cast passeren

    Wat zijn jullie zo verzuurd 😐

  14. Oh ja, en is Kaye Styles nu momenteel niet te zien in een VT4 programma genaamd : Stanley’s route.

    Dus Vissie ge lult ook maar iets uit je nek hoor

  15. wat is de titel van de originele themesong???

    ik vind het liedje van styles zelf niet slecht maar tog stom dat het de hele tijd prison break anthem is in het refrein :s

  16. ge kunt allemaal serieus lullen weet ge da, als ge het origineel moet hebben koopt ge het ma via internet en laat ge het ma opsturen en die gene die reageren van ik zal’t wel downloaden die moete ni lullen want da’s ook iets da in mijn ogen ni kan

  17. ok ik lees hier veel crap over die kay styles theme song
    maar waarom eigenlijk ik persoonlijk vind dat je je niet bij een genre kan houden muziek voor mij moet passen bij mijn stemming en ik weet dat dit voor velen geld

    ten tweede die song is echt nie slecht probeer jij eens eentje te maken in de douche ik zal erniet naar luisteren lol

    dus waarom zeuren als er weeral een nice song uitkomt

  18. @Michel, i, Michael en Beau: da is in zo schrijve zonder interpunctie en zonder t’s. We worden oud/out

  19. VTM heeft het theme van House MD niet veranderd, ze hebben de afleveringen zo gekregen.

    Btw, dat theme past beter dan Teardrops (ook al mag het een mega nummer zijn)

  20. En als je een beetje zou kunnen surfen zou je dit moeten weten:

    Due to rights and licensing issues this music is not used for the show in the United Kingdom, Germany, Belgium, Australia, Portugal, Spain, Italy, Israel, New Zealand, Hungary, Latin America, Greece, Hong Kong, and the Netherlands. In those countries, a piece of music named “House,” composed by Scott Donaldson and Richard Nolan, is used, which was written specifically for the show.

    Als jullie kritiek willen geven, doe het dan goed.

  21. Niet kunnen surfen ? Wij ? Dat is een belediging, wij eisen genoegendoening! Om 14 uur in de Werregarensteeg. De beledigde kiest de wapens: mijn optische lasermuis. En garde!

  22. er zijn mss wel vel reclameblokken ma da zijn dan ook wel telkens 2 afleveringen na elkaar …

    en da lieke van Kaye is zalig

  23. Het zou inderdaad belachelijk zijn om \”dit is het beginliedje van thuis, tralala, dit is het beginliedje van thuis, yeah\” te spelen, maar dit is dan ook niet het geval in het liedje van Kay styles. De vertaling van anthem heeft namelijk niets te maken met ‘beginliedje’ ofzo, dan moet het “theme” zijn. een anthem is een liedje dat ergens mee verbonden is of voor een bepaalde groep of voorwerp een speciale betekenis heeft. Het lied zelf vind ik niet super maar ik heb al slechtere gehoort.

  24. WTF IS DEES VOOR ZEVER…?
    kaye styles.. respect vr die kerel ok?..
    zen optreden op tmf awards was trouwes zalig…

    En anders kunne jullie voor jullie reactie ook een themesong maken..

    ‘dit is weer zagen om te zagen, zagen om te zagen tralalala..’

    KIJK DAN GEWOON NI NR PRISON BREAK.. djeezes.. :/

  25. Wa! Wa ist? ik vin tat iedereen zneigen regelz voor te sgrijven mag uitvinduh das wa koeler dan al die luls die zo lullen over punten en al! Is tier school ofwa? SEEJF WA!

  26. En toch is The Alan Parsons Project beter! Wat Kaye’s exploten allemaal niet teweegbrengen aan comments, geweldig 🙂

  27. Aan alle Alan Parsons fans: wisten jullie dat de arrangeur van die groep, Andrew Powell de arrangementen schreef van het album Wow & Flutter van onze eigenste Wouter Van Belle! Zaaaaaaaaalige plaat en dit is pas muziek, maar nooit op de radio natuurlijk. Kopen die handel en nu meteen! Dit is een klassieker zonder weerga waarbij alle Kaye Styles van deze wereld verbleken (zelfs hij!) Check maar eens de site http://www.woutervanbelle.eu

  28. Kaye Styles zijn lieke is tegek :p wa maakt da uit of da nu als song komt of ni het blijft aan de top !!! :d

  29. wat ziten jullie te zevere !!! kaye styles is kei zalig als song is da wel goe maar die andere ook of da nu van Kaye Styles of het orginele komt maakt toch niks uit Kaye Styles blijft aan de TOP TOP TOP TOP … !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p

  30. wat ziten jullie te zevere !!! kaye styles is kei zalig als song is da wel goe maar die andere ook of da nu van Kaye Styles of het orginele komt maakt toch niks uit Kaye Styles blijft aan de TOP TOP TOP TOP … !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. Kaye Styles is heel goe maar of hij nu als titel song komt of de orginele maakt niks uit Kaye Styles blijft aan de TOP TOP TOP … !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *