Day: September 27, 2006

En al

Bwof.

Acht oktober komt dichterbij en er is net een peiling bekend gemaakt voor Gent. Het had beter gekund, het had slechter gekund.

– Ik ben heel trots al van tevoren dat het ernaar uitziet dat het VB niet zal vooruit gaan in onze stad. Ik had gevreesd voor 5 tot 10 procent, maar het ziet ernaar uit dat Seraphin niet mans genoeg zal zijn om een gebokshandschoende vuist te maken hier in Gent.
– Persoonlijk vind ik het jammer tot sp.a-spirit maar een klein beetje vooruit gaat. Het ware mooi geweest als Termont met een mooie overwinning was kunnen starten. Kwestie dat de mensen die denken dat hij een slechte burgemeester gaat zijn (zoals men dat ook dacht van Beke, lang lang geleden…) iets minder zouden morren.
– Ik had enigzins gehoopt dat de nationale progressie van CD&V-NVA zich niet zo doortrekken bij ons, maar dat blijkt ijdele hoop. Waarom ik dat gehoopt had? Omdat ik conservatisme (wat ik CD&V toedicht) en ego-centrisme (NVA) een groot risico vind in tijden dat we zouden moeten gericht zijn op de toekomst en op de buitenwereld. Openheid zal ons redden, denk ik.
En ik vind de kerk niet zo tof, dat ook. Al helemaal niet meer sinds ze nu ook al universiteiten op het matje roepen.

Zo. Mijn portie grote meningen voor vandaag. Morgen ongetwijfeld nog veel meer.

internet

De dag stilte.

Ha! Voor het eerst in meer dan een jaar is er gisteren *niets* verschenen op dit weblog. Dat is geleden van toen we in Peru zaten en dat het interweb daar niet zo algemeen toegankelijk was.
En neen, u heeft hier niet te maken met een acute aanval van blogmoeheid waarover ik zo frequent lees bij andere mensen (sorry dat ik zo weinig schrijf, zeggen ze dan, alsof een mens zich daarvoor moet excuseren) maar gewoon met praktische omstandigheden. Ondergetekende heeft namelijk lesgegeven van acht tot zes (en ik probeer er een gewoonte van te maken tijdens de les niet te webloggeren) en daarna werden we verwacht in Het Pand, voor een lezing en een feest van Tessa-van-Bruno. Interessante lezing (Tessa is een hele slimme), heerlijke hapjes en bijzonder rijkvloeiende wijn.
Daarna nog afgezakt met een paar mensen naar den Bal voor de vrolijke viering van 32 jaar Radiofonisch Instituut (Proficiat, peter) en het was dus laat toen we thuiswaren. En in tegenstelling tot sommige anderen post ik niks op mijn weblog als ik enigzins beneveld ben.

Edoch. Vandaag maak ik het allemaal goed. Met meer nonsens dan u sowieso al gewend was.