Month: October 2006

Ja!

American Recordings.

Begin deze week hebben we in den Bilbo een paar CDs van de American Recordings van Johnny Cash gekocht, voor Zo Goed Als Geen Geld. Het is opvallend hoe de helft van de wereld nu Johnny Cash heeft ontdekt, sinds de fillem vorig jaar. De man is helemaal hip en populair. Volledig terecht natuurlijk, want Cash is god, dat spreekt voor zich.

American IV: the man comes around ligt hier al de hele avond op en ik zou die CD bij deze heel erg warm willen aanbevelen aan de hele wereld. Het is de ideale soundtrack bij avonden die vroeg vallen samen met de blaadjes en voor regenachtige namiddagen.

Ja!

Een nieuwe Vuijlsteke!

San, uw man is hier pas aan de deur geweest. Hij had een spook mee (uw oudste dochter), een piraat (uw oudste zoon) en een allerschattigst elfje (uw jongste zoon, die er blijkbaar nog niet zoveel van snapte). Daarnaast had hij nog een kindje mee dat hij op straat had gevonden en dat een rover was.

Ik denk dus dat jullie er nog een kindje bij hebben. Proficiat, het is een jongen!

projecten

De tips

Bruno geeft op zijn weblog tips over huizen. Dat is heel lief, maar het weerspiegelt de situatie van vijf jaar geleden, vrees ik. Toen was er waarschijnlijk nog de keuze tussen iets kopen dat iets boven uw budget lag en dat in orde staat (zoals Lien heeft gedaan) en iets kopen dat moet verbouwd worden en onder uw budget ligt.

Op dit moment zijn de keuzes zeer simpel:
(a) een huis dat een beetje in orde staat en op je budget zit, maar waar nog steeds nieuwe elektriciteit/keuken/CV in moet. Dus waar je ook nog makkelijk 25.000 euro kosten aan hebt, wat het boven je budget trekt.
(b) een huis kopen dat 50.000 euro onder je budget zit, en waar al die dingen ook nog moeten gebeuren, plus een aantal structurele werken, die je voor het grootste deel zelf kunt doen, waardoor je de kosten wat kunt drukken.
(c) geen huis kopen.

Het is een moeilijke markt, momenteel.

Ja!

Het feest van de middenstand.

Het is het feest van de middenstand, vanavond, dat heb ik net gemerkt. Er stond namelijk een meute zingende kindertjes aan mijn deur, met maskers en vampierentanden en alles. Ze waren met een stuk of vijftien en het gezelschap was duidelijk multi-cultureel als onze buurt. Ze hadden er ook hun werk van gemaakt: helemaal verkleed en geschminkt, het was mooi om te zien. Al veel beter dan vorig jaar, me dunkt.

Toen het liedje gedaan was gilde één van de kindertjes:

Het is halloween! Snoep of geld?

Ik gilde natuurlijk direct terug

Snoep! Snoep!

Waarop de oudste helft van de kinderen boe riep en de jongste helft enthousiast juij juij joelde. Nadat één van de oudere gasten zag welke snoep ze kregen (koffie-snoepen) zei die ernstig tegen de kleintjes

Dat zijn dus wel de lekkerste snoepen van alle tijden é maat

En daarna kreeg ik nog van iedereen een High Five.

Soms hou ik zoveel van mijn stad, ge kunt u dat niet voorstellen.