Day: November 5, 2006

En al Ja!

De vijfde.

Oh, wat een geluk dat Joke eraan gedacht had…vandaag is een bijzondere dag voor de anglofielen onder ons.

Remember, remember the fifth of November,
gunpowder, treason and plot,
I see no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.

Een paar jaar geleden was ik met neef S. omwille van een liefde (van hem) die aldaar studeerde, in Birmingham op vijf november. De juffrouw in kwestie is nl. jarig op 6/11 en wij zouden haar bezoeken. Vuurwerk en bommekes en een ietwat vreemde stad, meen ik me te herinneren. Voorafgaand aan dit gedeelte van de trip waren neef S. en ikzelf even over London gepasseerd, alwaar we verbleven in het goedkoopste hotel van de stad. Onze verwarming zat vast op full power, dus moesten we met het raam openslapen, terwijl het buiten vroor.
London, baby!
We hadden allebei niet veel geld toen op dat moment en hebben voornamelijk pizza hut gegeten en mcdonalds. De tweede dag echter wilden we even pauzeren van onze strooptocht langs tweedehandswinkels en dat deden we in een pub nabij carnaby street. Het was toen vier uur in de namiddag.Onze pauze heeft de rest van de dag geduurd. Ik herinner me een aldaar ontmoette local die ons op sleeptouw nam, een japans restaurant en een jazzclubbluesclub. En een kater met gigantische proporties én nog minder geld op zak de volgende dag in nothing hill.

Good times.

vriendjes

Lou.

Voor ik het vergeet: vrijdag is Lou, de zoon van vriendin S. en vriend P., geboren. Een SMSje vertelde ons dat we hem binnenkort mogen komen bewonderen en ik moet zeggen dat we allebei razend benieuwd zijn.
Ik denk ook dat Lou een übercoole kleine gaat worden, trouwens. Dat kan niet anders, met zo’n naam en zo’n ouders.

Alleszins: een heel dikke proficiat van alhier!

En al

*Klopt af*

Bon. Net terug van Les Deux Capes. Volledig verslag en foto’s volgen ongetwijfeld, maar eerst moet ik even een paar dingen voor het werk afhandelen.

Anyway. Vrijdag voor we vertrokken hebben we een bod gedaan op het huis. En gehoord van het immokantoor dat er een ander bod was van 15 hoger dan het onze, dus dat het onze niet aanvaard zou worden tenzij we erboven zouden gaan. Wat we niet gedaan hebben, dus we gingen ervan uit dat het zou verkocht zijn ondertussen.
Net langs het huis gereden en gekeken op internet en het staat nog altijd te koop. Ik ben opnieuw niet zeker dat er wel een bod was.

En waarschijnlijk zouden we wel *kunnen* boven dat hogere bod gaan, maar dat zou ten koste van de geplande verbouwing gaan en dat willen we niet. En sowieso: het is het principe. We hebben onze prijs vastgesteld en als het meer moet zijn dan zal het een andere koper zijn.