Day: November 14, 2006

eten

De week van de smaak.

Volgende week is het Week van de Smaak in Vlaanderen, wist u dat? Er is vanalles te doen: kookworkshops, proeverijen en tentoonstellingen. (Neen lief, er is niks met een bad vol gekapt, neen.)
Hier op Kerygma weten we er alles van, van de week van de smaak. Er is namelijk enig thema-werk gepland voor de officieuze weblog van het jaar en als het met eten te maken heeft is het een kolfje naar de hier nu typende hand, dat spreekt voor zich.
Gisteren op de vergadering werd besloten om recepten te creëren, gebaseerd op – we zijn nog steeds een Gents weblog- streekgerechten. En dus loop ik daar nu al de hele dag over na te denken en te piekeren wat ik ga klaarmaken.

Achter elk goed succesrecept zit een concept, zo werd me dit weekend verteld. En dus is mijn concept geworden: stop zoveel mogelijk streekproducten in één recept. Ik zit momenteel aan vijf. Ik daag u uit, andere koks van dienst, om beter te doen. Ha!

internet

i. stuurt een mail.

Beste,

Gisteren heb ik een mail ontvangen dat ik genomineerd ben voor “Blog van het jaar” in uw wedstrijd. Zulks streelt natuurlijk mijn ego, maar mijn eerste vraag daarbij was toch hoe ik aan die nominatie kom. Heeft iemand mij voorgedragen en wat was daartoe de procedure? Kunt u mij hierover meer uitleg verschaffen?

Toen ik de lijst van de genomineerde weblogs zag begreep ik uw selectie nog veel minder. Mijn persoonlijk weblog, waarop ik het heb over de meest triviale faits divers wordt om een mij onbekende reden genomineerd, terwijl u heel belangrijke weblogs zomaar vergeet.

Zo is er bijvoorbeeld Gentblogt, ondertussen al twee jaar vlaanderens grootste stadslog waaraan twintig vrijwilligers keihard werken, dat nergens vermeld wordt. En edublogs, waar een aantal vrijwilligers samen schrijven over onderwijs en dat ondertussen een referentiepunt vormt voor veel leerkrachten. Verder denk ik ook aan Lien Braeckevelt, die met haar politiek weblog en haar you-tube filmpjes alle media haalde en door u schromelijk over het hoofd wordt gezien. Ook drieduizend, het Leuvens project dat overal sterk gewaardeerd wordt is vergeten.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In uw lijst is dan wel weer plaats voor merelroze.com (bij mijn weten een 100% Amsterdams weblog, dus wat doet die in een wedstrijd voor Vlaamse blogs?) en voor bijvoorbeeld onderweg.blogspot.com, terwijl liesbeth al een maand geleden is verhuisd.

Gezien ik geenszins akkoord kan gaan met de nominaties wil ik bij graag geschrapt worden uit de lijst van genomineerden.

met vriendelijke groeten,

i.

http://kerygma.be

Oh, en ik zal deze week natuurlijk een suggestie doen op wie u dan wel kunt stemmen, natuurlijk. Zo is mijn liefste bijvoorbeeld genomineerd en hij vindt het wél wijs. En zijn er nog een aantal mensen die ik zeer gaarne heb blij met hun nominatie. Maar ik persoonlijk heb dus liever dat u niet op mij stemt.