Day: December 16, 2006

internet

Second Life.

Een doorsnee blogger wordt het laatste jaar regelmatig gebeld door de radio of de boekskes voor een korte reactie of interview over de meest banale dingen. Een echte mening hoeft zelfs niet, als je maar luid genoeg kunt roepen.
Als je dan zegt dat je eigenlijk niet wilt omdat je niet zo’n belangrijke mening hebt, dan is men daar oprecht verwonderd over.

Bloggen is volgens de media (giejuw, wat een woord eigenlijk) zo hip, dat het hebben van een weblog je opeens heel interessant maakt voor reportagekes. Terwijl dat niet zo is: bloggers zijn hetzelfde soort mensen als zij die lezersbrieven schrijven naar gazetten, maar dan met een moderner medium. En het is niet alsof ze *die* mensen ooit hebben gecontacteerd om nog meer hun mening te zeggen dan ze al doen, niet?

Ik begrijp dat ergens wel, natuurlijk. De kranten en de boekskes moeten gevuld worden, de radioprogramma’s moeten telkens met iets nieuws aankomen draven en de mensen horen dat graag: gewone mensen gelijk iedereen die hun mening mogen zeggen.

De laatste weken hebben de media het fenomeen Second Life ontdekt. En het is op tinternet, dus moeten ze aan de bloggers vragen hoe dat allemaal zit. Er circuleren mails van Flair, humo, de gazetten, VTM: iedereen wil de second life-gamers interviewen.
Want wiehoew: dat spel heeft zowaar 2 miljoen geregistreerde gebruikers, dus het is immens populair. En daar wringt precies het schoentje…volgens mij is dat zwaar overschat, dat hele gedoe.
Daarom een vraagje: wie heeft er hier allemaal een account? En wie speelt er ook effectief?