Month: February 2007

vriendjes

Carrière-jongens.

Af en toe logt hij een keer in op de chat, steevast om vijf voor vijf. Misschien doet hij dat iedere dag, maar ben ik gewoon niet altijd online om vijf voor vijf, het zou kunnen.

Alleszins: om de zoveel dagen zie ik hem verschijnen, en dan moet ik eigenlijk al een beetje lachen. Want ik weet dat hij na een paar minuten gaat zeggen dat hij wegmoet. Want om vijf uur, dan vertrekt zijn lift naar huis weet ik. Hij heeft altijd net genoeg tijd voor hoe gaat het? , het is zo lang geleden dat ik je heb gezien en gaan we iets drinken één dezer?. En dan tot gauw en ik bel je deze week.

En dan is hij weer weg, en *natuurlijk* belt hij niet en gaan we nooit iets drinken. Maar ik vind het een fijne traditie, die vijf-voor-vijf-chat.

Ja! projecten

You Tube-opnames.

Zo. We gaan eens van multimediaken doen, hier ten huize.

Lief kwam een aantal maanden geleden tot de conclusie dat hij geen enkele opname heeft van zijn oud stand-upmateriaal en dat dit wel jammer is, want dat zo een aantal geniale (mwoeha) grappen verloren gaan voor het nageslacht.

En dus werd er een datum geprikt samen met de onvolprezen Lunatics en een oproep gelanceerd voor heuse YouTube-opnames. Er zijn een aantal bevriende filmmakers die alvast komen opnemen, maar de bedoeling is zoveel mogelijk verschillende opnames te hebben: met GSMs, kleine en grote camera’s. Al die zaken worden dan op een centrale plaats verzameld en achteraf gemonteerd.

Deze oproep dus om zoveel mogelijk mensen samen te krijgen die komen opnemen. En wel volgende dinsdag, 6 maart 2007, vanaf 21.30 bij The Lunatic Comedy Club, in Le Bal Infernal, Kammerstraat Gent.

Als u daar zin in heeft, mag u gerust the word spreaden met elektronische post of op het interweb. En wij hopen u vooral volgende week te zien in Den Bal, camera in aanslag.

En al

De nieuwe badkamer.

Lief en ikzelve waren reeds geruime tijd op de hoogte van de gezegende staat van gemeenteraadslid Decroubele-Braeckevelt. Wij hadden echter geheimhouding gezworen. Vorige week, op het Gentblogt-feest, zei Lief opeens tegen Lien “Ah just. Proficiat é”, waarop Lien hem giftig en met opgetrokken wenkbrauwen aankeek. Er stond immers gezelschap bij dat nog van niks mocht weten. Lief vulde gezwind aan “Euhm.. met uw nieuwe badkamer.”

Ja!

Life of Agony.

Ben ik de enige die bij de nieuwe (overigens: hoera hallo zo goed maat) CD van Bloc Party spontaan aan het indertijd redelijks fantastische Life Of Agony moet denken? Aha, ik dacht het niet, inderdaad.

Ik heb daar geen enkele CD meer van blijkbaar, maar ik heb net een aantal nummers downgeload (that’s what the hip kids do, these days) vanop de iTunes-winkel. Bijgevolg heb ik ontdekt dat ik Through and Through, Fears, Let’s Pretend en Underground nog steeds rats vanbuiten ken. Dat was in die tijd al niet zo eenvoudig, maar ondertussen is het toch 10 jaar of meer geleden…het geheugen is echt wel vreemd bijwijlen.

Qua melancholie kan dit trouwens ook wel tellen, is het niet?



En al

Proficiat met uw nieuwe badkamer, trouwens.

De titel is één van de grappigste zinnen die ik de laatste weken heb gehoord, maar u krijgt er nog wel een keer meer uitleg over, ten gepaste tijde. Nu mag dat niet, zoals er zoveel dingen niet mogen tegenwoordig.

Het is een donkere dag vandaag, met veel regen en dus kan een mens niet veel anders dan praktische dingen afhandelen. Uitzoeken hoe leningen in elkaar zitten, een les of zes voorbereiden, een artikel schrijven.
Living on the edge betekent op zo’n dag: truien met een etiket “handwas” toch in de machine stoppen wegens te lui. Ik dan, niet de truien. Truien kunnen niet lui zijn, want truien hebben geen emoties. Al beweerde Herman De Coninck ooit van wel, in een gedicht. Maar dat is een geheel andere zaak.

De truien zitten in de machine, en ik wacht gespannen af. Als alles er deftig uitkomt schept dat immers mogelijkheden voor de toekomst. Als ze krimpen, dan hebben we meteen geen handwas-truien meer en is dat probleem ook al weer van de baan.

Soms kunt ge gewoon niet verliezen.