Day: March 15, 2007

Ja!

Ik ben een computerwizard.

Neen, niet omdat ik in een zeker top twintig tot mijn grote verbazing wordt word genoemd *kijkt beschuldigend naar bloggerke blog, de vermoedelijke schuldige van de nominatie in kwestie* maar wel omdat ik de afgelopen dagen toch wel een paar huis-tuin-en-keuken-computer-heldendaden heb begaan, inderdaad.

Eerst was er het draadloos netwerk bij vriend M. thuis, dat ik gezwind heb geïnstalleerd en beveiligd, hoewel het eerst niet wilde werken (heeft dat eigenlijk ooit bij iemand meteen gewerkt, zo’n WIFI-dink?). Croissants, koffie en een goed muziekske halen ongekende krachten in mij boven, zo blijkt.
Gisteren dan was er het overzetten van allerlei grote files van een zekere youtube-opname van mijn pc naar de mac van Y., die instaat voor de montage van de filmpjes. Via een router. Van pc naar Mac. Het schijnt dat dat moeilijk is, maar met een glas rode wijn en een fantastisch hulplijn bij de telefonische hand: stukske cake maat.
Ik heb ook een domeinnaam geregistreerd, en de mensen van de registratie de juiste nameservers doorgegeven, hoewel ik niet weet wat nameservers zijn.
Vandaag tot slot, ben ik er -na een aantal summiere instructies van voorgenoemd bloggerke blog – in geslaagd om in photoshop een header te maken met schoon afgeronde hoekjes. Very 2.0 is dat.

*Maakt een V-teken*

Ja!

Relax

Vanmiddag kreeg ik een sms van vriendin k.

Is uw dag ook zoveel meer relax aan 90ph?

Ik reed op dat moment op de snelweg, terugkerend van een stagebezoek in Lokeren. Stralende zon, zonnebril op mijn neus, en de Kaiser Chiefs door de boxen.

Het had slechter kunnen zijn, zeg ik u.