Day: May 20, 2007

projecten

Kokos-haar is smeerlapperij.

Geert en Marc hebben het erover in de commentaren: een schuurmachine huren. De befaamde woodboy. Ik verzeker u bij deze: ik zou niet liever willen. Ware het niet dat bij het verwijderen van de linoleum ongeveer de helft van de onderlaag is blijven hangen en onze planken vloeren voorlopig dus niet alleen geschilderd zijn, maar ook nog eens voorzien van een laag bruinachtig, ruw haar. Juist ja: haar. Het lijkt een beetje op wat u kunt vinden aan de buitenkant van een kokosnoot, maar het ruikt helemaal niet naar kokosnoot. Eerder naar ouwe wijven.


vloer voor

(more…)

Neen!

Spice.

Zoek dekking! De spice girls zijn weer bij elkaar en zijn een single aan het opnemen.

(Aargh)

Ja!

Jeugdhuizen en schilpadjes, het wordt nooit wat.

Als u ooit eens, zoals ik deze zaterdagmiddag, van de Brico en Mediamarkt in Oostakker terugrijdt naar het centrum, en u moet ter hoogte van de Carrefour stoppen voor het rood licht, dan moet u een keer rechts kijken.
Op de parking van de Carrefour staat namelijk een kleine bungalow, met in de tuin een bordje “Jeugdhuis Job”. Vanmiddag stond ik daar en ik moest heel luid lachen bij het zien ervan.

*Flashback bijna 15 jaar terug*

Er was een feestje van een klasvriendin in Jeugdhuis Job. Ik had in die tijd een vriendje dat drie jaar ouder was en dus een rijbewijs had. Een lief met een rijbewijs, dat wat het summum in die tijd, want het betekende mobiliteit.
Ik weet niet meer wie de vierde persoon in de auto was, maar behalve het vriendje en ikzelf was alleszins Vissie er ook bij. Die wilde toen namelijk nog een andere klasgenote van mij versieren. Ofwel was het hem op dat moment al gelukt. Hij had veel succes bij de vrouwen met zijn wapperende haar.

We hadden een cadeautje meegenomen, zoals dat betaamt op verjaardagsfeesten, en we waren nogal aan originaliteit, indertijd. Geen cadeaubons van de fnac voor ons, wij hadden we een kleine aquarium bezaaid met franskes en er twee schildpadjes ingegooid. Schildpadjes waren namelijk cool, vonden we.
De schildpadden hadden in het aquarium een baksteen om uit het water te kunnen als ze dat wilden. Tijdens de autorit was het mijn taak die baksteen recht te houden, zodat hij niet zou verschuiven, want dat was gevaarlijk voor die beestjes.

Nog gevaarlijker bleek het te zijn om die verantwoordelijkheid te geven aan een puber die gezellig zit te tetteren op de achterbank en bovendien niet echt beroemd is geworden omwille van haar concentratievermogen.

Lang verhaal kort: glibberige baksteen, i. laat los, schildpadje kraakt.

Vissie heeft mijn klasvriendin met uitgestreken gezicht verteld dat het schildpadje sliep. En zij geloofde hem. Wapperende haren, dat boezemt vertrouwen in.