Month: June 2007

projecten

Telenet of Belgacom?

Verhuizen, dat is een kwestie van dilemma’s. Tweesprongen, weetwel. Zoals nu: de keuze tussen Belgacom of Telenet. Beide bieden soortgelijke pakketten aan met digitale televisie, telefoon en internet voor een 50 euro. Enig verschil is dat je bij telenet nog steeds een kabelabonnement moet betalen en dat zij dus eigenlijk 13 euro per maand duurder zijn.

Voor de rest zie ik eigenlijk weinig verschil. U wel?

Neen!

Mwoeha.

Sorry, maar ik kan echt niet anders dan heel lang en luid lachen hierover.

Inderdaad, dat is die partij van het “goed bestuur” en de degelijkheid.

via Het Project.

Oh. En terwijl we bezig zijn: heeft u ook gehoord hoe ons goed bestuur op het voorstel van SPa over de maximum-prijs voor energie reageerde dat “het binnen een paar jaar wel vanzelf in orde zal komen als er een drietal grote spelers op de markt zijn”? Allemaal in koor een zucht van verlichting slaken hoor, want Leterme heeft gezegd dat het wel goed zal komen. Oef zeg.

Ja!

Combinatie.

ste·ri·li·se·ren (ov.ww.)
1 (een mens of dier) onvruchtbaar maken door operatief ingrijpen of door bestraling
2 vrijmaken van alle levende micro-organismen door verhitting => uitkoken

Bron: Vandale.nl

Examenvraag door mijn lief:

13. Juist of fout. Indien fout, verbeter.
(…)
d. Bij sterilisatie van de man worden de teelballen verwarmd tot een temperatuur van 100 graden celsius zodat er geen zaadcellen meer worden gevormd.

*Ik* persoonlijk vind dat bijzonder grappig.

werk

Deliberaties.

Zonder uit de school te klappen (nevermind the pun): vandaag beginnen de deliberatiesessies. En dat is iets waar ik me in het begin van mijn lescarrière zeer over verbaasd heb, in de positieve zin van het woord. Ik had, zelf ex-student in het hoger onderwijs zijnde, vroeger altijd de indruk dat zulks nogal mathematisch verliep: x aantal buispunten is het maximum om te slagen, al de rest is tweede zit. Terwijl deliberaties in werkelijkheid een wikken en wegen zijn, een zorgvuldig alle factoren in rekening brengen, een bij momenten vurig verdedigen van bepaalde studenten en vooral vaak een uiting van de betrokkenheid die men bij ons op het departement heeft bij de studenten.
Dat impliceert dat het soms heel lang kan duren, die deliberaties, en dat het allemaal behoorlijk intensief is, maar het is het allemaal waard.