Month: July 2007

En al projecten

Kea, zo doet ge dat.

Soms is mijn lief ongelooflijk streng. En zeer volhardend. Zoals deze middag in de Ikea. Elke keer ik gewoon even wilde rondkijken of eens één van die mooie glaasjes vastpakken, of gewoon eens wilde denken of we echt geen felgekleurde keukenhanddoeken nodig hadden, sprak hij met ietwat boze stem: “Neen, zoetjen, daarvoor zijn we niet hier.” en duwde de kar alvast een vijftal meter verder.

We zijn om 12.45 in Gent vertrokken en waren om 15.30 weer thuis. Met een auto vol grief, alles wat we nodig hebben én we hebben zelfs daar gegeten.

Efficientie. Of Ikea-haat aan zijn kant, dat kan ook.

internet

Ivan blogt.

Ik ben altijd een beetje voorzichtig met nieuwe bloggers. Voor je het weet is het na twee weken al gedaan en dan staat ge daar met uw “Ge moet die mens eens lezen”.

Edoch: hij houdt het al een maand aan gezapig tempo vol, mijn in een ver verleden stagementor bij Leerpunt. Ivan, dames en heren. Voeder uw RSS nog maar eens.

Ja! projecten

De doe-het-zelf-hand is gauw gevuld.

Ik ben momenteel bezig met de voorbereidende werken om mijn tweede boekenkast op maat te schilderen (foto’s volgen, ja). Het ding is gemaakt in mdf en moet nu nog een laag primer en twee lagen lak in verschillende kleuren krijgen. Maar voor dat kan gebeuren moeten alle gaatjes van vijzen en alle kieren dichtgeplamuurd worden. Mensen met ervaring in de plamuringbusiness weten dat plamuur een handig maar niet perfect goedje is: ge moet dat mengen, dat droogt uit terwijl ge bezig zijt en het allerbelangrijkst: het krimpt, wat betekent dat ge moet plamuren, laten drogen, opschuren en dan afplamuren. Op aanraden van kenner-ter-zake titus heb ik nu echter een schitterend potje aangeschaft…superlicht, droogt op twee uur, makkelijk om mee te werken en vooral: krimpt niet. Dus 1 laagje is voldoende en daarna enkel nog een beetje opschuren.
En kijk, ik word daar dus immens gelukkig van, van zo’n dingen.

Red Devil One Time. Onthou die naam.