Day: August 13, 2007

projecten

Pfieuw.

4 uur later. Alle pannen zijn eraf. Ons dak is tot een gapend gat verworden. En ik probeer dat zoveel mogelijk te negeren, want ik ga dood van de stress:

a. wat als het opeens begint te regenen nu? wij hebben dus wel geen dak é maat.
b. ik ben daarnet even boven gaan kijken en de manier waarop die gasten zich bewegen op die balken, gaf me spontaan visioenen over gebroken nekskes en dodelijke ongevallen.

brrr. dat het maar rap gedaan is.

Update 15.20h: de nokbalk bleek beschadigd door water en was rot. Nokbalk en bovenste kepers worden as we speak verwijderd om er een nieuwe in te steken. Dat betekent een grotere kost, maar aan de andere kant wel een nieuwer en steviger dak. Wat moet gebeuren, moet gebeuren natuurlijk.
Voor de rest schiet de boel goed op: behalve het deel dat helemaal vervangen moet, is de rest al helemaal dichtgelegd.

Update 17.45h: ze zijn klaar voor vandaag! Alles is afgebroken, de nok en de kepers zijn vervangen en het onderdak ligt erop. Wij zijn zwaar onder de indruk van de snelheid, alvast.

Ja! projecten

Toch nog.

Het zou eigenlijk dinsdag beginnen, en dan donderdag. En daarna vrijdag. Het bleef echter angstvallig stil, al die tijd. Edoch, gisteren stonden er plots parkeerverbod-borden en deze ochtend om half negen belden drie potige getatoewageerde manmensen aan onze deur.

Jawel, ons dak gaat eraf deze week. En er komt een nieuw in de plaats, gelukkig. Met isolatie, een onderdak en een frame waar wij dan een lading gyproc tegen gaan vijzen en een schoon kleur op gaan zetten. Er komen ook nieuwe goten, er zal een trap gezet worden, we gaan plafonds uitbreken en OSB-platen slaan. Met als einddoel: een gigantische werkruimte-slash-bureau-slash-repetitielokaal voor mijn liefste.

Whii. Fase twee van de werken!