Day: February 5, 2008

Ja!

De video heeft de wijste nieuwbrief van het internet. Ever.

Eén van onze favoriete afspanningen is de Video, in vervlogen tijden een behoorlijk hip kot, maar dat is nu al minder dan vroeger. Dat treft, want dat hip zijn wil ook bij ons niet zo meer vlotten.

De Video heeft gelukkig wel nog steeds: goeie muziek, democratische prijzen, lekker bier en schone mensen. En elke woensdag een gratis optreden. Hoera!
Op dinsdagavond verstuurt Jeroen-van-de-video een mail naar zijn nieuwsbrieflijst en op woensdagochtend is dat vaak één van de eerste dingen die ik lees, mezelf luid proestend verslikkend in mijn ochtendkoffie. Want dit is by far de wijste en grappigste nieuwsbrief die ik ontvang. U kunt u ook inschrijven op hun website en dan krijgt u ook elke week pareltjes zoals hieronder in uw maildoos. Het is graag gedaan. (more…)

En al vriendjes

Die keer met het toetsenbord.

Soms haal ik mijn toetsenbord een beetje uit elkaar. Het waarom situeert zich ergens in de context kattenhaar, vuiligheid, geblokkeerde toetsen. Niets bijzonders dus, en dat is ook zo moeilijk niet: toets lospeuteren, zorgen dat er niet te veel stukjes afbreken, kattenhaar vantussenprutsen, toets weer vastklikken. Geen echt genius-work. Edoch: gisterenavond bleek de spatiebalk net iets anders in elkaar te zitten dan een gewone toets. Grote paniek en ik kreeg er zowaar wat stress van. Wantgehebtdatnodiguwenspatiebalk.

Gelukkig zat Tom op de googletalk en die heeft ervaring met mensen die domme dingen doen met de computer. En hij heeft dezelfde laptop als mij, dus demonteerde hij in de gauwte ook even zijn spatiebalk. Om hem vervolgens zonder problemen vast te klikken. Toen het bij mij echter nog steeds niet lukte om de knop erop te krijgen, herhaalde hij het procédé nogmaals. Om er dan niet meer in te slagen zijn spatiebalk helemaal vast te zetten. Pushing your luck, weetwel.

Alleszins: het werkt min of meer bij mij, nu. De spatiebalk zit nog een beetje los, maar dat past wel bij mijn persoonlijkheid vind ik. En de spatiebalk van Tom zit ook een beetje los, en hoewel dat niet bij zijn persoonlijkheid past is het gelukkig ironisch en dat kan dan weer wel natuurlijk.

Iedereen blij. En Brutin is dus wel een goede helpdesk hoor, laat u keer niet zo peerpressuren.

De tag gaat over mijn eigen, trouwens. Hold your horsies.

eten Ja!

Ow Yes.

Het allerleukste aan vakantie is dat een mens dan al eens tijd heeft om echt te koken. Uitgebreid en dingen die tijd nodig hebben. Zo heb ik deze middag een pot yoghurt in een kom gegoten, daar gember, chili, paprika, koriander, look, zout, peper en nog wat dingen die ik al vergeten ben aan toegevoegd. Vervolgens heb ik daar twee kippenbillen in gegooid en het geheel een paar uur in de frigo gezet.

En een half uurtje geleden heb ik die kippenbillen dan in een afgedekte ovenschotel gelegd, en op 200 graden in de oven geschoven. Ik hoop nu dat daar binnen nog een half uur een Chicken Tandoori uitkomt. U mag gerust meeduimen, want ik heb dus geen recept gebruikt, haha.

Daarbij gaan we een salade eten en ik heb net zelf een dressing gemaakt met munt en limoen. Rest enkel nog de rijst, waarvoor ik nu druk aan het zoeken ben in de kasten en frigo. Ik denk: rozijnen, platte peterselie, bieslook en wat limoen.

(oh. lilith. Ik ben mijn login kwijt, trouwens. En ik zou er nochtans graag over schrijven. Help!)

Neen!

But ofcourse.

Het spreekt voor zich dat ik, nu het vakantie is en ik me voorgenomen had om eens echt vrij te nemen vanaf woensdag, me mottig voel. Er is namelijk geen beter moment voor een beetje koppijn, keelpijn, spierpijn en koorts dan DE VAKANTIE.

Ziek zijn in werkweken, dat is zo voor janetten jong.