Month: April 2008

internet Ja! vriendjes

Nieuw in blogland.

Rendv heeft — eindelijk zeg — een blogue van zijn eigen. Dat werd tijd, want veel uitgaan doet hij precies niet meer, en dan is zo’n weblogding de beste en meest gemakzuchtige manier om op de hoogte te blijven van iemands leven.

En wie is dat dan wel, vraagt u? Wel, Rendv is zowat het bewijs dat de wereld klein is. Vertel ik een paar jaar geleden aan Michel “We moeten naar een trouwfeest van een maat van Henk. Hij trouwt zowaar met een Russisch meiske.” Antwoordt Michel: “Ah, doe R. mijn groeten en proficiateer hem”. Very funny.

Op het trouwfeest van R. en L. had ik trouwens voor het eerst bruinen-zonder-zon gebruikt. Twee uur later had ik een rok met daaronder twee oranje worteltjes. Maar niemand heeft het gezien, denk ik, en het doet ook helemaal niet terzake in deze post.

Gewoon hoera dus! En welkom, R.!

En al

De dagen.

Koer geschuurd. Alles versleurd en andere kant koer ook geschuurd. Planten verpot. Koer gedweild. Planten van roze korrels voorzien. Andere planten water gegeven. Muur afgeschuurd. Was gedraaid. Was opgehangen. Nog was gedraaid. Papier gesorteerd. Glas gesorteerd. Kast opgeruimd. Gang opgeruimd. Eten gekookt. Paprika’s ingelegd. Nog eten gekookt. was opgehangen.

Alle huishoudwerk is gedaan, en de spoken in mijn hoofd zijn er nog steeds. Ik denk dat ik morgen eens een muur ga afkappen.

En al

Het gaat slecht. Verder gaat het goed.

Het is hier stil en nietszeggend, de laatste weken, ik ben mij daarvan bewust. Ge zoudt eens moeten weten hoeveel ik al geschreven heb, dat dit weblog niet haalt. Wegens te persoonlijk om op het internet gooien, het bewustzijn dat dit geen dagboek is, maar een openbaar geschrift. Dat is moeilijk, als ge normaal vaak schrijft over de dingen die u bezighouden, maar nu niet schrijft over zowat het enige dat u bezighoudt. Het is ook moeilijk, als ge normaal vrolijke dingen schrijft, maar de vrolijkheid in uw hoofd is ver te zoeken op bepaalde momenten.
Er spoken woorden van andere mensen door mijn hoofd, op zo’n momenten. Jotie, alweer, zoals dat gaat.

wanneer ik vandaag mijn handen op de aarde leg, zijn het kleine handen.

Neen!

Slecht karakter.

Soms ben ik ambetant van mijn eigen moeilijk karakter. Ik kreeg via mijn contactformulier volgende mail binnen.

WAAR precies kan ik de hele reeks DEKALOG (bij voorkeur met nederlandse ondertiteling) kopen (of eventueel huren) ?

En ik kan mij er dus echt niet toe brengen om een mail zonder aanspreking, groet of naam én waarin ook nog eens naar mij geschreeuwd wordt, te beantwoorden. En ik weet dat wel, dat dat waarschijnlijk een mens is die niet zo internetterig is, maar het gaat echt niet.

internet

Internetdingskes

Els vraagt naar tips en truuks, dus doen wij dat met graagte. En ik hou het supersimpel.
1. google, dat is ook een rekenmachine. Als u in het googlevenster een rekensom ingeeft, dan rekent hij dat voor u uit. Wahey.
2. google, dat is ook een muntomrekenmachine. Als u in het zoekvenster bijvoorbeeld 5 euro in dollar ingeeft, dan krijgt u meteen het juiste bedrag. Wahey 2.
3. met googletalk kunt u woordjes vertalen. Voor Nederlands naar Engels voegt u bijvoorbeeld “nl2en@bot.talk.google.com” toe aan uw contacten en hopla: u kunt chatten met de vertaalrobot. Wahey 3.
4. In Firefox kunt u aan het zoekmachine-venster rechtsboven andere sites/zoekmachines toevoegen. Op het pijltje naast de G klikken, “zoekmachines beheren” kiezen en dan “meer zoekmachines verkrijgen”. Veel gebruikt hier ten huize: Vandale, youtube, webchef.be, de nederlandse wikipedia en IMDB. Wahey 4.

Dat was uit het blote hoofd. Ik zal nog eens verder nadenken, Els.