mediagedoe

Het zesde zintuig.

Gisteren zodanig druk aan het verbeteren dat ik Het Zesde Zintuig op de VTM was vergeten. Gelukkelijk activeerde mijn hoogstpersoonlijk zesde zintuig een kwartier voor het einde een onweerstaanbare drang tot beetje rondzappen en hopla, ik kwam bij Idool voor helderzienden terecht. Dat kan haast geen toeval zijn. On-mid-del-lijk de voorzitter op de hoogte gebracht, zodat hij kon stoppen met zich ergeren aan de kunst en zich gezellig googletalksgewijs samen met mezelve kon ergeren aan de peoples who have contact with the other sides / insert X-files theme music here.

( Want zo gaat dat in die dingen: alleen is er geen zak aan om daar naar te kijken. Trash-televisie is een sociaal gebeuren en de man van mijn leven moest zonodig optreden en over porno contempleren.)

Algemeen gezien is vooral bijgebleven dat Johan Terryn van mij volgend jaar weer mag meedoen met steracteur sterartiest. Het zingen is niet om over naar huis te schrijven, maar zet het geluid uit en ge kunt daar uren naar kijken. Leve Johan Terryn.

Maar we dwalen af. De meneren en mevrouwen werden één voor één een winkel binnengeloodst alwaar hen gezegd werd dat er iets tragisch was gebeurd en ze een blouse in de hand werden gestopt. Eén meneer gokte abusievelijk dat het een mannenhemd was, en die was dan natuurlijk al verkeerd. De anderen zagen: een hemd van een jong meiske. Score!
Iedereen die iets van kledingtrends kent, zag onmiddellijk dat de blouse in kwestie jaren 80 materiaal was: zo groot en afgewassen jeanserig maken ze dat pas sinds een paar maand opnieuw, maar dan anders, dus het was een oude blouse. Een snelle rekensom leert de beredeneerde paragnost dan dat het gaat om een hemd van 20 jaar geleden.
Logica: als iemand een hemd van een jong meisje 20 jaar bewaart, en er is sprake van iets zeer tragisch, dan zou het wel eens over moord kunnen gaan. Score!
Motief numero uno in zo’n tragisch moorgeval: jaloezie. Score!
Wist u trouwens dat na “thuis” en “op de openbare weg” een “horecagelegenheid” de derde meest voorkomende locatie is voor moord? Het was niet thuis, het was niet op straat. Hopla: score!

En dan de hoofdwond. Er zijn geen specifieke cijfers over te vinden, maar: het zou ook het eerste zijn dat ik zou zeggen. Voeg daar de cold reading bij waarover Michel het had en u heeft: een helderziende.

Misschien moet ik mij maar eens inschrijven om mee te doen.