Month: November 2008

werk

Sommige dingen veranderen nooit.

Eerder deze week had ik een interview met Stains of Noah, het groepje dat deze week op één stond in uwged8. Jonge snaken, waarvan er eentje een oud-student is van mij én oh-wonder van lief.
D. was indertijd niet de meest voorbeeldige student van de hoop, maar dat zijn dingen die mij niet storen: het was toen al een leuke jongen, en aangenaam om in de klas te hebben.

Hij is nooit afgestudeerd. Ergens een jaar of vier geleden gestopt en uit werken gegaan. Daarna kwam ik hem nog af en toe tegen, op de opendeurdag van De Werf, bijvoorbeeld. En vorige week dus, op dat interview.

En hoewel de verhouding lector-student al vier jaar niet meer van tel is, ondertussen, werd ik bij het binnengekomen aangesproken met een beleefd goeienavond mevrouw. Waarbij de andere groepsleden toch ietwat vreemd keken.

Het is een rare gewaarwording, dat ik voor ondertussen al zo’n 1600 jonge mensen een mevrouw ben. En dat altijd zal blijven.

projecten

A weekend from hell.

Ik ben er vroeg voor opgestaan, maar het mag niet baten. Ik zit met een kop koffie naar mijn scherm te staren en te bedenken wat ik allemaal nog kan doen *voor* ik eraan begin. Want alles, jawel: alles, is leuker dan dit papierwerk.
En ik weet dat ik er niet onderuit kan. En dat ik het zelf moet doen. Als ik op de administratieve nitwit met wie ik huis en sponde deel moet wachten, dan gebeurt het immers nooit. En ik weet ook dat het nu moet gebeuren. Deze week is het december en alles moet rond zijn voor 2009 begint. Iets met inkomengrens en blahblah.

Iemand ervaring met renovatiepremies aanvragen?

Ja!

Vier jaar gevaar.

Kijk eens aan. Vandaag is dit weblog nog maar eens jarig: how time flies when you’re having fun.
Vier jaar, 2090 posts. Dat zijn er nog steeds bijna 1,5 per dag.

ik ga straks een boterhammeke eten met honing om het te vieren. Feestbeest dat ik ben.

Ja!

Ik voel mij gelijk zo gevaarlijk vandaag.

Oh, it’s all over the blogosphere, u weet wel, dat incestieuze nest dat sinds vandaag ook een gevaarlijk en subversief fenomeen is geworden, dankzij de man die maar beter zijn media-adviseur kan ontslaan. Sejieus. Een beetje moderne mens weet immers dat ge niet moogt reageren op blogstormen, dan gaan ze het rapst over.

Eigenlijk is zowat alles er al over gezegd. Maar toch, maar toch. Het gaat over Pieter De Crem, en de Dick Solomon van de Belgische politiek is nu eenmaal één van mijn favoriete ergernisjes. Dus ja. Ik schrijf er ook over. Kort evenwel.

Meneer De Crem, ik kan alleen maar bevestigen dat ik gevaarlijk ben. Maar dat komt niet door mijn blog. Een denkvermogen en een mening was al meer dan genoeg.