Month: June 2009

En al

Dat van die loodjes.

Dat van die loodjes, dat is dus geen zever, waarde lezer. Zowel zwangerschapsgewijs als schooljaarsgewijs valt het hier tegenwoordig eerder tegen dan mee. De laatste week school, en zoals elk jaar is het een week te veel. En de laatste maand zwanger: er zijn leutiger dingen.

Zoals.
a. enkels hebben met duidelijke contouren
b. langer dan 45 minuten na elkaar kunnen slapen
c. dingen van de grond kunnen oprapen zonder de angst te kantelen en nooit meer recht te kunnen. Tot iemand u vindt, uren later, geheel gedehydrateerd want ik weet niet of u het al gemerkt heeft maar HET IS DUS POKKEWARM.

Over dat warm zijn gesproken: het is dan wel geweest, zeg ik. Ik stel voor dat we doen zoals alle andere zomers hier in België: eens een dagske wat beter, maar dan hopla weer rond de 20 graden en af en toe een verfrissend buitje. Dat is namelijk al jaren zo. Jaren zoals in: al die jaren waarin ik niet op reis kon door verbouwingen en vooral: al die jaren waarin ik NIET HOOGZWANGER WAS.

Remind me of volgende keer een beetje uit te rekenen zodat ik in maart ofzo kan bevallen, wilt u?

Ja!

De mevrouw met de koffie.

Gisteren bleek een reeds lang geplande vergadering om 8.30h opeens afgelast, waardoor mijn eerste afspraak pas om elf uur was. Om half tien ging de wekker dus pas (zaligheid, jawel) en terwijl het snooze-gebeuren nog bezig was werd er aan de deur gebeld. Een mevrouw! Met een dozeken! Instant euforie en nieuwsgierigheid ten huize kerygma.

De mannen van de reclame-regie hadden vorige week laten weten dat een klant me graag een cadeautje wou opsturen als dat goed was, en ik had maar natuurlijk, mannen van de reclame-regie geantwoord. Cadeautjes, dat krijgen wij namelijk graag.

Zeker cadeautjes met cafeïne, want dat zat er dus in de doos: een pak nescafé cappuccino, een pak espresso, een pak nescafé frappé, een paar zakjes gold en twee koffiemokken. Hoe lief van de DHL-mevrouw!

En ja, ik weet dat ik hier marketeersgewijs voor allerlei doorzichtige karren word gespannen, want dat die mensen natuurlijk gaarne willen dat ik over hun actie schrijf. En weet u wat? Het riekt niet naar virals en toestanden, dus ik doe dat met veel plezier: die van nescafé hebben een actie waar ge uw eigen beker kunt ontwerpen. En dan kunt ge VIP-tickets winnen voor evenementen en vliegtuigtickets. Zo, dat weet u ook al weer. En nu ga ik nog zo’n ijskoffie maken zie.

mediagedoe

Jim is eigenlijk wel cool.

Iedere keer als ik ergens zie staan dat een film met Jim Carey is, dan moet ik vechten tegen een soort ingebakken aversie. Mijn eerste reflex is altijd dat het waarschijnlijk een dwaze film gaat zijn die me ongelooflijk zal storen. Courtesy of The Mask, Ace Ventura en Dumb&Dumber, vermoed ik.

Maar gisteren huurden we dus “Yes Man” op de digibox en voor de zoveelste keer moest ik toegeven dat Jim best wel cool is. En dat ik dringend mijn vooroordelen voorgoed moet laten varen. Na Eternal sunshine of the spotless mind, Man on the Moon, The Truman Show, The number 23 en gisteren dus Yes Man wordt het gelijk eens tijd.

En dat, waarde blogkindertjes, is het begin van een heel nieuwe wereldorde. Een mens kan zich alleen maar afvragen wat de volgende stap zal zijn. Ik voel zowaar de drang opkomen om vrijwillig naar Brüno te gaan kijken, binnenkort. En ervoor te betalen, stel u voor.

internet

Facebookstatusdink.

Zou er zoiets bestaan waarbij ge uw facebookstatus kunt importeren in een wordpress-blog, eigenlijk? Niet constant, maar zo’n samenvattingspost, zoals delicious en twitter dat hebben. I wonder.

(mijn god. herlees die alinea. hoe nerd kan een mens worden zeg.)

projecten

Van de living – deel 3: ook de afbreker hij bouwt op.

Deel 1.
Deel 2.

Eens het nieuwe huis een plaats in uw hoofd genesteld heeft, dan begint het afbreken: voor al dat nieuws moet plaats gemaakt worden, dus al dat oude moet eruit.
Het eerste dat eraan moest geloven: een vreselijk grote en ongebruikte schouw, op de plaats waar ondertussen de open keuken staat.

keuken

We hebben wel tegeltjes gered met mosterdtaferelen die erin gemetseld zaten, een deel van de geschiedenis van ons huis. Maar al de rest: weg ermee.

Eerst sterke mannen die de bovenkant afgebroken hebben.
schouw

schouwke

En daarna twee zeer stoffige mensen die de binnenkant te lijf gingen.

power woman

schouw afbreken

Het was het begin van de stoffigste periode van mijn leven.