Day: March 24, 2010

kinderspam

Next up: sprongske in evolutie der mensheid.

Kinderen, het zijn kleine wondertjes. Maar laten we wel wezen: heel dat Darwineske evolutiegedoe heeft toch nog een aantal kleine mankementjes. Er zijn zo van die dingen die — en ik heb het volste vertrouwen in de natuur dat die dat wel zal fixen– een beetje beter kunnen evolutie-gewijs.

1. ofwel worden hoofden kleiner, ofwel worden bekkens breder. Op dit moment is het ene precies niet afgestemd op het ander. Het beste zou zijn als bekkens tijdelijk breder worden, vanaf een week voor het bevallingsgebeuren. En dan een week na de bevalling dat alles weer naar normale proporties krimpt. Zodat we buiten de zwangerschap ook nog in onze strakke jeansbroekskes passen, natuurlijk.
2. Spijsverteringsstelsels horen rijp te zijn op het moment van de bevalling. Al dat gedoe met krampjes: baby wordt daar lastig van, moeder wordt daar lastig van. En what’s up met die niet afgesloten slokdarm, trouwens? Hoe zielig is dat melk teruggeven en de bijhorende pijn niet? Laat baby desnoods zeven weken langer zitten, als dat de periode is die nodig is.
3. Dingen die baby’s bij de geboorte horen te kunnen: zelfstandig zitten, hun neus snuiten, een nacht doorslapen, duidelijk maken wat ze nodig hebben. Ik zou stofzuigen en dweilen aan dit lijstje durven toevoegen, maar ik wil nu ook niet te veeleisend zijn.

En wat u? Wat ontbreekt er volgens u nog aan de worpen van het menselijk ras?

Neen!

Bleh.

Mijn keel doet zeer. En mijn hoofd. En mijn schouders. En mijn ogen. Gisterennacht van wakker geworden, me een hele dag voortgesleept en lesgegeven, gisterenavond een dafalgan forte achterover geslagen en toch gaan vergaderen met het project — tegen beter weten in, maar de babysit was besteld en het was zeven maand geleden dat ik nog eens kon gaan. Om half elf nog een dafalgan genomen en heel hard gehoopt dat het zou overgaan. Niet dus, deze ochtend is nog even erg. En de dochter is opgestaan met 37,9°, dus we moeten al niet ver zoeken wat daaraan mankeert natuurlijk.

Het klotige aan ziek worden is dat het uw hele planning overhoop gooit. Ik ging deze ochtend boodschappen doen voor de rest van de week, maar ik heb de moed niet. Een koortsig kindje sleep ik waarschijnlijk ook beter niet mee, en het lief heeft uitslaapdag vandaag dus haar thuislaten is geen optie.

Straks een nascholing geven, en ondertussen de uren aftellen tot ik weer in mijn bedde mag. Nog 12, momenteel. Nog twaalf.