Month: October 2010

Neen!

Een welgemeende, winteruur.

Michel doet Fuck you naar de Zevende dag, maar vandaag wil ik persoonlijk vooral een momentje nemen om een welgemeend opgestoken middenvinger te richten naar (a) degene die het winteruur heeft ingesteld, (b) al wie het ondersteunt en niet te vergeten (c) alle journalisten die het in kranten, op tv en op de radio hebben over “deze nacht mogen we een uurtje langer slapen”. Sejieus, als ik u en uw ongepast sarcasme de komende dagen tegenkom, dan zou u wel eens onverwacht een vinger in uw oog kunnen krijgen. Eat that, facebookpokers.

Enfin. Zodoende was mijn lief deze ochtend al om zes uur met de dochter in de weer, en zodoende waren wij om elf uur gezellig allemaal samen kip aan ‘t spit aan het eten. Er was geen houden meer aan: het kind moest en zou opstaan respectievelijk eten.
Nu is het zes uur, en ze is moe, maar ik zeg u: ze gaat nog opblijven tot acht uur. In de hoop dat ze morgen weer netjes pas om zeven uur wil opstaan. Het is mijn beurt in de ochtendshift, namelijk.

Ja!

All the very best of us, string ourselves up for love

Hij zong.

I’m a confident liar
Have my head in the oven so you know where I’ll be
I’ll try to be more romantic
I want to believe in everything you believe
I was less than amazing
Do not know what all the troubles are for
Fall asleep in your branches
You’re the only thing I ever want anymore

En krak deed mijn hart, alweer.

Dat het bij momenten adembenemend was, gisteren in Club69. Grappig ook, en strak en zo hartverscheurend schoon, ge hebt daar geen gedacht voor. Kust uw twee handjes maar, i., denk ik op zo’n momenten. En dan doe ik dat.
Ik weet nu al dat ik alweer een paar weken die wolk in mijn hoofd ga hebben. Net lang genoeg om de tijd naar de AB te overbruggen eigenlijk, en om een plan te bedenken om u dat ticket afhandig te maken, Thomas. ‘Caus I’m evil.

En al

Ik ben een hobbykok.

Het begint wat genant te worden. Op woensdag ga ik altijd naar de colruyt: de dochter is thuis, dan, en er zijn weinig dingen die de dochter leuker vindt dan uitstapjes maken. Zeker als er bij die uitstapjes schellekes hespeworst betrokken zijn. Blijkt nu dat ik al wekenlang woensdagavond iets klaarmaak dat de vorige dag op de hobbykok te zien was. Gisteren was het een stukje rundsvlees, in de afgelopen weken zijn er onder andere al verkenskoteletten en bloedworst gesignaleerd. En ik koop nu ook altijd appels uit de haspengouw.

Het is haast ongepast hoe gemakkelijk ik beïnvloed wordt door zo’n programma’s. En ik zweer u: als ze Sergio H. zouden verkopen in de colruyt, hij lag ook al lang in mijn karreke te blinken. Zeker weten.

internet

Dat van die mama-blog.

Ik ben 31. Zo staat het in de Flair, wordt mij verteld op het sociale netwerk. Het is heel erg niet waar, dat van 31 zijn, maar een kniesoor die daarop let. Er zijn dingen die erger zijn. 33 worden bijvoorbeeld. Bygones.

Maar in de Flair dus, en wel bij de rubriek mommy-blogs. En ik ga daar eerlijk in zijn: dat stoort mij een beetje. Versta mij niet verkeerd, ik ben doodgraag een mama en het is het belangrijkste deel van mijn leven. En dus schrijf ik vaak over mijn dochter. Maar ook: Kerygma bestaat al zes jaar, en Mira is nog maar 15 maand. Reken daar nog eens een maand of drie bij dat ik gezaagd heb over zwanger zijn, en het is nog altijd maar een vierde van mijn online leven. Toen ik aan het verbouwen was schreef ik vaak over de verbouwing, toen we een huis zochten ging het vaak over huizen zoeken. Nu gaat het frequent over kinders, maar er zijn dus ook nog andere dingen. Want hoe graag en hoe prioritair ik ook moeder ben, er zijn ook nog andere dingen: er is een werk, een lief, een liefde voor vanalles, en er zijn vooral veel te veel meningen.

Dat gezegd zijn: goeiemorgen. Ik ben i., 31 jaar, moeder. En ik heb een wijvenblog.

werk

The flow.

Ik ben er, het lastigste van het academiejaar zit erop. De eerste paar weken moet ik namelijk voornamelijk aanpassen. Wennen. De groepen zijn groot, de studenten zijn nieuw, de roosters zijn zwaar. Ik kom uitgeput, leeggelopen en met fysieke ongemakken allerhande thuis van een lesdag. ‘s Avonds ben ik een zielig hoopke mens, dat haar laatste restje energie gebruikt om de dochter nog een beetje te soigneren, om na haar bedtijd in de zetel te ploffen, laptop op schoot, mails beantwoordend en voorbereidend voor de volgende dag. Het is pompen of verzuipen, die eerste weken.

Gisteren is de klik gekomen, eindelijk. Net op tijd. Ik heb acht uur les gegeven, aan eerstejaars, in een lokaal waarvan de akoestiek eist dat ik mijn stem constant verkeerd gebruik. De groepen waren groot, de stof was nieuw en ook niet zo eenvoudig. Het was de eerste keer dat ik die lessen gaf. Alle ingrediënten voor een crash, dus. Maar ‘s avonds fietste (!) ik gezwind naar huis en spendeerde twee uur met enthousiast badderen, spelen en lachen met Mira. Niks geen stress-decompressie. Nadat ze in haar bed zat werkte ik tot half elf, en nog was ik niet uitgeput.
Ik zit dus in de flow, het ritme van het schooljaar. Mijn lijf en hoofd is het gewend en het ergste is voorbij. Hoera daarvoor, driewerf hoera!