Month: March 2012

Ja!

Vaarwel, gekke tiki-bar.

Vandaag is een mooie dag. Vandaag is namelijk de dag dat wij de retro tiki-bar verkochten. Na acht jaar ergernis van mijnentwege.

Voor wij samenhokten stond de bar in de living van het lief. Hij had ooit een comedy-voorstelling gemaakt met een paar toen nog onbekende heren, en de bar was zijn loon. De bar op zich was niet zo erg, hoewel het mij onduidelijk is waarom iemand van zijn huis een soort café zou maken, maar de bijhorende stoelen: groot, lomp en oud. En had ik al gezegd: groot?

Na het samenwonen verhuisde de bar naar onze kelder. En de stoelen ook. Daar stonden ze anderhalf jaar in de weg, maar het was beter dan in mijn living, nietwaar. Toen we ons huis kochten, verhuisde de bar opnieuw mee, naar de zolder deze keer. Want naar de kringloopwinkel doen was geen optie (ahneen, want de bar WAS WEL EERLIJK VERDIEND). En op de zolder stond het ding, en de stoelen, vijf jaar in de weg.

Een maand geleden probeerde ik hem al te verpatsen. Maar het lief was resoluut: zo’n tikibar gaat 600 euro op de ebays van deze wereld, dus hij wilde er wel wat voor. Ik smeekte iedereen die we kennen hem te kopen, ik zette het ding op flickr, facebook, kapaza, 2ehands, enwatnogmeer.

Gisteren liep ik opnieuw te foeteren van dat spel staat in de weg en maandag beginnen we de zolder te verbouwen en ik ga hem gewoon naar het containerpark doen é maat. En gisterenavond las ik zowaar op de facebook van het lief dat iemand interesse had. Ik smeedde het ijzer heet en meldde dat we deze voormiddag thuis waren. EN DAT HIJ WEG MOEST.

En om half elf deze voormiddag was het zover. Buurman B. nam de laatste stoel mee naar buiten. En ik had een gerust hart. En ruimte op de zolder.

Vaarwel, gekke tiki-bar. Probeer niet te veel in de mensen hun weg te staan, wil je.

En al

Het is een fase.

Ja. Euhm. Sorry. Het is hier precies een beetje stil, vindt u niet? Pardon. Het gaat wel weer over.

Het zit zo: ik heb op een doorsnee dag zo’n half uur, een uur, tijd om te besteden aan andere dingen. Niet mijn huishouden, niet mijn werk, niet mijn kind, niet mijn lief, niet slapen of persoonlijke hygiëne. Normaal besteed ik die tijd aan mijn blog en uw blog en allerlei hippe webtoestanden zoals facebooks. Maar nu heb ik daar geen tijd voor, want ik moet mijn andere-dingen-tijd besteden aan tekeningskes maken op mijn GSM. Het gaat over, dat wel. Net zoals Wordfeud een paar weken al mijn vrije tijd en batterij heeft opgesoupeerd, zal het nieuwe er hier ook wel weer afgaan.

En dan kom ik terug. En kan ik kometen, kettingzagen en vuurwerk tekenen zoals de beste.

Ondertussen kunt u misschien even lezen wat dingske te zeggen heeft over de meneer die ook graag eens burgemeester van gent zou worden. Ik zou lachen als het in de grond niet zo triestig was.

En al

Er bestaat ook iets dat serveerwonder genoemd wordt.

Soms in de lente vatten wij hier allerhande koeien bij de horens. Zoals vanmiddag, toen ik voor de tigste keer vaststelde dat ik geen dunschiller meer had op het moment dat er patatten geschild moesten worden.
Ik ben een lastige, (maar enkel) op gebied van dunschillers: velen werden geprobeerd in de loop der jaren , maar de enige goede bleek toch nog altijd die van Tupperware. Jaren geleden gekocht toen iemand — ik weet zelfs niet eens meer wie, maar veel kans dat zij het was– vond dat we de huisvrouw moesten uithangen toen we allemaal alleen gingen wonen en een demonstratie organiseerde. Ik had in die tijd geen geld, maar op zo’n avond niets kopen is echt geen optie. En de dunschiller was het goedkoopst.
Vreselijk content van, tot hij een paar weken geleden plots verdween. Waarschijnlijk weggegooid met het groentenafval. Ik steek het op man en/of kind, dat is evident.

Vanmiddag was mijn geklooi met slechte schillers me plots beu en dus belde ik naar een verdeler van tupperware. Blijkt dat de enige manier om zo’n ding te kopen via een demonstratie is. Verbijsterd, ik moet het u niet zeggen zeker. Aan de andere kant: ik moet u waarschijnlijk ook niet uitleggen dat ik na vijf minuten aan de telefoon en allerlei charmants alsnog naar daar mocht rijden om er eentje te halen. Bending the rules like Beckham, ikke.

Een uur later stond ik daar.
Een uur, i., voor 5 kilometer? Ja. Ik beperk mij tot de hoogtepunten van wat een eindeloos verhaal is: misleidende googlemaps, aardewegel, gracht, verbaasde koe, geschrokken boer, alles kwam goed.
Enfin. Ik dus bij de verdeler, tussen de demonstratiemevrouwen die spullen kwamen ophalen. Ik deed nog wat van charmant, kocht mijn nieuwe dunschiller en ik maakte en passant wat vriendinnen.

Tot iemand zei: “och, jong, ge kunt u niet voorstellen hoeveel er zo verloren gaan. Dat en de rooster van de knappervers, de mensen gooien dat per ongeluk weg.” Iedereen knikte. Ik maakte een uhuh geluid en deed alsof ik dat evident vond, dat het rooster verloren ging. Ik trok een gezicht waarvan ik denk dat het zegt: helemaal nsync met de tupperware-productlijn, ik.

Ik was blijkbaar overtuigend, want stond ongedeerd buiten voor iemand doorhad dat ik nog nooit van De Knappervers heb gehoord. Ik heb het opgezocht ondertussen. Het is iets om uw salade knappervers te houden. Er bestaat ook iets dat Het Serveerwonder wordt genoemd, De Croissant Party, en een gamma ruimtespaarders. Ik had eerst ruimtevaarders gelezen en was al helemaal excited.

Lang verhaal kort. U weet allemaal waar dit naartoe zal leiden.

Ik ga een tupperware-avond geven.

projecten

Alles moet weg!

Flink verkocht op de garageverkoop, maar er is nog veel grief. U kunt alles bekijken op deze Flickr-set. Deel, stuur door en help mijn te verbouwen kamers leegmaken!

De prijzen zijn voor onderhandeling vatbaar. Allez, sommige toch. Mail mij, of laat iets achter in de commentaren.
Verder: ik doe kleren ook, later deze week. En ik heb geen foto van een paar dingen, maar dat komt ook nog deze week. En avant!

Ja! kinderspam

De giechelmeisjes.

Ze waren met hun twee in de fietskar, die daar gewoon stond en niet verkocht werd, geklauterd. We moesten hun riempjes dichtdoen en ze wilden een dekentje. Het deksel moest dicht. En ook het regenscherm. En ze moesten een knuffel.

Vervolgens speelden ze minstens een half uur hetzelfde spel. Synchroon de ogen dicht, allebei hun hoofd tegen de kant en doen alsof ze slapen. Na een paar seconden breed lachend de ogen weer open, Ha!, roepen en dan luid schaterlachen. Tot ze de slappe lach hadden. En opnieuw en opnieuw.

Die Sientje 90210 en die Mira, dat komt dik in orde, ge kunt dat nu al zien.