En al

Voor u getest: Colmar.

Ik schreef ooit, lang geleden, dat lunchen het uitgaan is van mensen met kinderen. Ik lunch met vriendinnen of vrienden, of met mijn onwettelijke, op vrije momenten en als het kind op school zit of bij iemand speelt.
Maar wij lunchen veel met haar ook, omdat haar meenemen gewoon leuk is, en omdat het praktisch de meest handige manier is om uit eten te gaan zonder babysitgedoe.
En nu is er dus ook: de meisjeslunch met kinderen.

meisjes1

Normaal gezien is het uitkiezen van een restaurant met het kind eenvoudig: wij nemen haar gewoon mee naar waar wij zin in hebben en houden weinig rekening met voorzieningen voor kleuters.
Maar omdat Colmar mailde of ik de vernieuwde restaurants eens wou uittesten, en de naam alleen al me terugslingerde naar mijn kindertijd en een onbeperkt dessertenbuffet trommelde ik Lien en metekind Sien 90210 op, en reden we autogewijs naar Colmar Sint-Denijs-Westrem.

Colmar richt zich duidelijk op mensen met kinderen: het gaat vooruit (we kwamen aan om 12h, en stonden om 13h30 al buiten, met drie gangen achter de kiezen), en de kinders worden onmiddellijk grondig omkaderd.
Bij het binnenkomen kregen de mini-mensen een kleurplaat met aangepast menu, potloden en een jeton voor een grijpmachine. Er is een filmhoek, en omdat zowat iedereen een paar koters meeheeft, kijkt niemand op van wat lawaai of wat rondlopende kinderen.

meisjes
(more…)