projecten

EHBO voor op vakantie.

Ik kreeg vorige week een doosje in de bus, met daarin een reisapotheek om uit te testen. Ze doen namelijk een actie, die gasten van Sanofi, waar u alles over kunt lezen op zorgelozevakantie.be (als u twee van de producten koopt, krijgt u een EHBO-zakje erbij).

De inhoud van de tas was een mooie basis:
– Mitocare Wondzorg: dit heb ik zelf eigenlijk altijd in huis, want helpt tegen snijwonden, schaafwonden, kloofjes en brandwonden. Ik ben nogal voorstander van dingen die voor meerdere pijntjes helpen, omdat dat minder plaats neemt. En volgens de dochter piekt het niet, wat een voordeel is.
– Erceflora: logisch, voor op reis. Ge steekt al eens wat ongewassen groenten in uw mond en hopla.
– Mitopic antimuggenpatches en muggenbeetpatches: e patches om de jeuk te verzachten helpen wel goed en zorgden ervoor dat ik mijn armen nog niet open heb gekrabt. Best handig ook, zo een plakkertje. Bij andere mensen blijken de preventieve plakkers te volstaan om de beesten weg te houden, maar ik ben de koningin van de muggenbeten. Met een stick, een patch en zo’n ding voor in het stopcontact word ik nog steeds gestoken. I’m tasty, zo blijkt, en dat mag misschien een compliment zijn, maar ik zou het feitelijk liever niet hebben. Als u het ultieme middel heeft gevonden: laat het mij weten.

Wij gaan namelijk binnen een paar weken voor het eerst met het kind kamperen, en ik ben niet alleen nu al bang voor het maanlandschap dat mijn lijf dan weer gaat worden, door dat zakje begon ik al eens na te denken over reisapotheek.

U mag dus niet alleen het ultieme antimugmiddel in de commentaar aanvullen, maar ook wat ik zeker nog moet meenemen, EHBO-gewijs. Ik heb al, naast de dingen hierboven:
– iets tegen koorts en hoofdpijn, voor haar en voor ons
– proflora-zakjes voor haar
– muco rhinathiol voor kindjes (volwassenen kunnen gewoon de dubbele dosis nemen, dus maar één fles mee te nemen. Ik ben vreselijk efficiënt, ik zei het al)
– cortisonezalf voor de muggenbeten die over de Belgische grens altijd zo groot als een tennisbal worden. Zucht.
– Zonnecrème 50 (voor haar) en 30 (voor ons)
– Aftersun
– Hexomedine transcutanée: voor alle ontstekingsdingen die geen open wonden zijn
– pleisters in verschillende vormen en groottes
– een anti-teken-setje
– de blauweplekkenstick

Zeg eens, wat moet er nog mee? Vooral de dingen die ik kampeergewijs vergeet: laat weten!