eten

Ik ben niet zo’n fan van courgettesoep.

In onze moestuinbak heb ik courgettes geplant. Ik kweekte zelf een paar zaadjes op, en vond dat bij het uitplanten zo zielige dingskes. Dus ik kocht voor de zekerheid een extra plant in de Aveve. En toen bleken de zielige dingskes geen zielige dingskes maar sterke robuuste planten, die bovendien aan een angstaanjagend tempo vruchten maken. Met dank ook aan onze tuin vol bijen, wegens een zakje veldbloemenzaad laten morsen door de dochter. Ik oogst elke dag, tegenwoordig, en dit is de oogst van twee dagen:

Dag 11. Die keer dat ik ontdekte dat er nog een courgetteplant stond, achteraan de bak #67daysofsummer

Min de allergrootste, die ik net meegaf met de poetshulp voor in de soep. Ik hou niet zo van courgetten in soep, namelijk, behalve dan in de minestrone van Dorien.

Dus ik vul ze (met ui, look, courgettepulp, pijnboompitten, spinazie en geitenkaas bijvoorbeeld. En daar dan een tomatensausje bij), ik doe ze in een rijstschotel (met tomaten en paprika en curry), ik gooi ze in een omelet (met patatjes en verse kruiden), ik eet ze rauw (heel fijngesneden en gemarineerd in een vinaigrette van olie en witte azijn), ik doe ze in de vulling van wraps (met tuinbonen, lekkere sjalotten, pijpajuin en wat gehakt. Met een yogurtsausje en sla!) en in allerlei pasta’s.

Vanmiddag vertelde de poetshulp dat zij een beslag maakt met bloem en ei, en dan plakjes courgette bakt en opdient met een yoghurt-looksaus. Dit gaat op de lijst, alvast, maar u heeft ook zeker een paar courgetterecepten, niet?