eten projecten

Kiss the Cook – Hoofdstuk 1

Per week? Per vijf dagen? Ik weet het nog niet. Maar alleszins: de eerste week van september, die had zes dagen. En daarvan kookte ik er blijkbaar vijf en die krijgt ge nu al. Ik denk wel dat ik keer iets beter mijn best ga moeten doen om deftige foto’s te nemen. Het eten is over het algemeen lekkerder dan dat het eruit ziet op foto’s, laat ons daar vanuit gaan.

Het thema van dinsdag 1 september lijkt een beetje “ondefinieerbare bruinbeige dinges”, maar eigenlijk heb ik gewoon na het kindafhalen met de pup geknutseld in de keuken en alles was lekker. Misschien ben ik wat wild gegaan met de Instagramfilters, evenwel. Links is granola, rechtsboven mueslikoekjes, linksonder patatjes met warmoes en kaas.

IMG_1377

Voor de granola perfectioneer ik nog het recept, want ik ben nog niet content. Ik wil graag dat mijn havervlokken beter aan elkaar kleven en ben dus zoekende, zoals dat heet (Iemand? Meer ahornsiroop? Meer olie?).
De mueslikoekjes zijn vrij naar deze recepten. Ik weeg echter principieel niet af, en ik gebruikte gedroogde abrikozen en vijgen en ook wat rozijnen. Het was lekker, ook volgens de collega’s die mee-aten.

De patatjes met warmoes zijn het perfecte voorbeeld van vlag dekt de lading: puree maken, warmoes stoven met ajuin en look. Door elkaar mengen, kaas erover en in de oven. Supersnel eten dat iedereen hier lust. Scoren.

2 september was een woensdag, en normaal kook ik niet op woensdag, maar mijn ouders zijn op reis, dus maakte ik een uitzondering.

IMG_1388

(more…)