Firefox en IE op Ontroerend Goed.

Donderdagavond na de voorstelling van Ontroerend Goed had ik tegen één van die mensen gezegd dat hun site vreemd verscheen op mijn computer. Ik heb daarnet eens gekeken, en blijkt dat in IE alles goed loopt.

Ik dus een mailke gestuurd om dat even te melden. Blijkt dat ze al geprobeerd hebben om hem in orde te krijgen in FF, maar dat die versie dan niet meer naar behoren werkt in IE. En aangezien (like it or not) het merendeel van de surfers nog steeds IE gebruikt was de keuze snel gemaakt.

Anywayz. Ze gingen het toch nog eens onderzoeken en een beetje prutsen. En ik heb zelf natuurlijk ook al eens zitten kijken, maar ik zou niet weten waaraan het ligt. Als iemand opeens een licht ziet, of direct on the spot zoiets heeft van “zet daar een punt-komma en de boel werkt fantastisch”: in de commentaar gooien die mega-oplossing.

33 thoughts on “Firefox en IE op Ontroerend Goed.

 1. Die site ziet er inderdaad raar uit. Ik heb niet echt meteen een oplossing. Jouw weblog toont trouwens een vreemd grijs streepje bovenaan.

 2. Die site ziet er inderdaad “raar” uit, in elke browser.
  De enigste oplossing is mij ze opnieuw laten maken (lol, stoef, eigenlof)
  En ja, er is bovenaan een raar grijs lijntje te zien hier.

 3. In IE loopt alles prachtig, prima, ontzettend goed, fantastisch, ongelooflijk wreed de max. So why change? (Grin.)

 4. ik had het grijs lijntje ook al gezien, maar eerlijk gezegd vond ik het best mooi. Het zou volstaan om mijn header-image ietske groter te maken, maar ik doe het lekker niet. Het is mijn grijs lijntje. nah.

  Anyway: de site van ontroerend goed is idd niet klassiek, maar ik vind het best mooi, zo 1 pagina met navigatie…Zolang het werkt naar behoren, natuurlijk.

 5. Is die site met css gemaakt? Zo ja, dan een boxmodel hack in de css plaatsen… Het lijkt er in eerste instantie op dat dat het is iig.

 6. Ik heb een gelijkaardig probleem met mijn blog maar net omgekeerd, in FF werkt het perfect maar in IE niet… enneuh, wat is een boxmodel hack???

 7. @Jesus: we gaan maar zwijgen over gasten die hun blog volplempen met slecht Engels in de hoop daarmee hoger in de ‘rankings’ te komen. *Wijd open doel* 😉

 8. Wel , er is een tijdje geleden een hele discussie daarover geweest bij Michel Vuijlsteke en ik onderschrijf wat hij erover denkt. “Weinig is zo belachelijk die mensen die potjesengels schrijven vol \”i\’m gonna do\”? dit and \”I wanna say\”? dat. Bijna niets is zo irritant als een niet-native speaker die denkt cockney te moeten spreken, compleet met te pas en te onpas glottal stops en rhyming slang, maar dan wel met een Hollands of Vlaams accent en met het vocabularium van een kind van vijf.”
  Meer, volg de link: http://66.102.9.104/search?q=cache:zNN0TU_m_QEJ:blog.zog.org/2005/04/engels.html+bloggen+in+het+engels&hl=nl

 9. Ik ben het dan ook niet van plan, wees gerust. Wat ik wel heb gelezen is: “Well, first of all, English is THE internet language, 90% of all websites are in English, and so is mine.” Kijk, dat vind ik dus een compleet belachelijk argument (er staan -om te beginnen, al twee fouten in die zin, maar dit terzijde..) .
  Anderzijds: 90% van de internetgebruikers brownsen met IE dus daarom gebruik ik ook IE. Waarschijnlijk even belachelijk…
  Okey: 1-1 😉

 10. Ik stel voor da we mekaar niet gaan wijzen op taalfouten, dat is vrij kinderachtig. Ik heb ook hoegenaamd geen zin/tijd (examens!) om mij te verantwoorden voor keuzes waar niemand iets mee te maken heeft.

 11. Kindjens toch. Zo ruzie maken zeg.

  Behold the wisdom of i.:
  – Als Huug in het Nederlands wil schrijven, dan is dat zijn goed recht, als jesus in het engels wil schrijven eveneens. Als ik af en toe een woord wil uitvinden hier, dan is dat mijn goed recht. Net zoals ik graag mijn grijs streepken wil laten staan hier vanboven en ik dat mag want het is mijn blog. nah.
  – Al wie IE wil gebruiken: doe maar. Ieder konijn zijn hol, zeggen ze bij ons. Ik ben zelf contenter van FF, maar als IE iemand ander gelukkiger maakt kan ik dat alleen maar toejuichen.

  Dit gezegd zijnde wil ik er even op wijzen dat ik fukin veel pijn heb in mijn rug en desgevolge in een rothumeur ben. En dat ruziemaken in de commentaren is niet echt een verzachting mijner zeden.

  En nu allemaal elkaar weer graag zien, verdorie.

 12. Heu ja, nu ik net zo lekker op dreef was, toemme… Sorry hoor Jesusken, hierzie : *smootch* nen dikken toes van mij. (Daar was het hem natuurlijk allemaal om te doen, gni!)

 13. Hmmm… lekkere snedige discussie, waar Huug toch op het einde knap uitdraait. Aristoteles zou er zich mee geamuseerd hebben. (Hoewel ik zelf ook wel een FF adept ben en weleens gemakshalve moraliserend durf te vingerwijzen.)

  Ik wil enkel toevoegen dat er zodanig veel Engelstalige blogs zijn, dat ééntje van mijn hand alvast geen meerwaarde kan bieden. Enkel in mijn eigen ‘native language’ kan ik proberen om het verschil te maken en iets leuks te doen. Ik amuseer er mij ook beter mee.

  Voor foto’s en dergelijk gebruik ik wel wat Engelse termen, tags en zinsneden. Een kwestie dat de foto daar geen last van heeft en sommige gebruikers er een voordeel aan overhouden.

 14. Het is toch frappant hoe huug geen gelegenheid laat voorbijgaan om onschuldige mannekes te kussen é.

  ;-p

 15. kerygma.blogt.be heeft naast het grijze streepje nog een verschilletje tussen de twee browserkens nl het rechterbalkje verschijnt plots pas na de posts in ie (was vorige week nog niet zo, denk ik toch)
  op de linken pagina klopt het wel

 16. En die site van ontroerend goed ziet er niet uit in mijn grote resolutie (1600*1200)
  Sommige achtergronden storen ook verschrikkelijk voor het lezen en al helemaal bij de foto’s
  Spijtig anders wel leuk concept

 17. @oozie. En @ 14.k

  Lap zeg. nu heb ik het ook. ik ben besmet.
  Laat me weten als je de opl hebt gevonden é, 14k

 18. @i. Ik ben bezig met Gerard Reve’s “Het Boek Van Violet En Dood” (bijna uit) en vandaar dat ik helemaal in de stemming ben. Ik lach me te pletter met Reve en zijn ‘Medogenloze’ jongens, schitterend!

 19. Zal ik zeker doen, ik ga mij vanavond eens verdiepen in die “boxmodelhack”. Of ik een oplossing ga vinden is niet zeker, van css ken ik zeer weinig! En thx @Stefan !

 20. Gelukt, in IE6 althans, in andere versies van IE heb ik het nog niet kunnen testen… Bij mij ziet er nu alles hetzelfde uit in IE6 als in FF, de rechterkolom is wel wat smaller geworden in beide browsers, dat was de gemakkelijkste oplossing. Anyway, een copy/paste in u css die bijna hetzelfde is leverde dit bestand op : http://www.14k.be/upload/style.css als je je oude style.css vervangt zou dit moeten werken… (in theorie welteverstaan ! ) Neem voor de zekerheid maar een backup… 🙂

 21. At some point, I had no choice but to grab it with both hands.
  Sound travels fairly diversely underwater and might have the
  ability to cast most accurately and consistently if you maintain this practice drill
  with this setup on dry land. Such gatherings are one
  oof the reasons I’d picked up nymphing fish in the water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *