Wij zijn biologisch, georganiseerd en gezond

Sinds een paar weken hebben we, ten huize i. en lief, een heuse diepvries. Zo een grote, met vijf schuiven en een constante temperatuur van min 18 graden.
De mama en de papa hadden het prachtige ding in de kelder staan, waar het draaide voor 1 doos kaaskroketten en 1 doos vanille-ijs. Er werd dus wijselijk besloten dat dat misschien een beetje verspilling was en dat er zou overgegaan worden tot de aanschaf van een kleiner exemplaar. Wij waren natuurlijk direct kandidaat om de vorige vrieskist in beslag te nemen en nu staat hij rustig te ronken in onze eigen kelder.

In kader van onze nieuwe aanwinst voerden wij in de dagen daarna een enthousiaste raid uit op het plaatselijke Colruyt-filiaal: diepvriesgroenten, fish-sticks en scampi’s werden aangesleept. Bij de slagerij plaatsten we een enorme bestelling die we vervolgens thuis in porties en zakskes verdeelden en invroren. Ha! Organisatie! Altijd vast voedsel in huis! Ook als de winkels dicht zijn zelf eten kunnen maken!

Deze week gaan we nog een stapje verder. We hebben namelijk vanaf donderdag een heus groentenabonnement bij De Wassende Maan.

Verschillende redenen daarvoor:
– we eten vaak dezelfde groenten: wortel, witloof, bloemkool, prei. De klassiekers, weet u wel. Ik hoop met het abonnement een beetje inspiratie op te doen en nieuwe smaakjes te leren kennen.
– ik kan niet goed kiezen. Nu wordt dat voor mij gedaan.
– ik doe niet graag boodschappen. Hoe minder naar de supermarkt, hoe beter.
– De groenten haal je wekelijks af in een afhaalpunt en in ons geval is dat Het Gouden Hoofd. En laat dat nu toevallig één van mijn favoriete café’s zijn.
– het is biologisch en het schijnt dat dat gezond is voor een mens.
– als we groensels in huis hebben, zijn we verplicht om groensels te eten.
– het is goedkoop: 7,5 euro per week voor 2 personen. Ik heb er geen idee van wat groenten in een supermarkt kosten (ik ben niet prijsbewust neen), maar ik durf er mijn kop op te verwedden dat het meer is.

Argumenten genoeg, me dunkt, dus hebben we een proefabonnement genomen. Spannend hoor.

2 thoughts on “Wij zijn biologisch, georganiseerd en gezond

  1. Volgens mij ga je met je groenten in het Gouden Hoofd blijven plakken! 🙂
    Nog uitgevonden wat dat gedoe in de Huidevetterke en Kongostraat was?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *